KONCERT DUA LEKIĆ–POPOVIĆ NA ZIMSKOJ SCENI „LJETOPISA“

Muzički segment februarskog programa Zimske scene „Barskog ljetopisa“ obilježiće koncert klasične muzike dua Žane Lekić (flauta) i Nataše Popović (klavir), koje će nastupiti u sali Dvorca kralja Nikole u četvrtak, 20. februara sa početkom u 20h.

Za nastup u Baru ovaj iskusni duo odabrao je kompozicije Betovena, Mocarta, Rutera, ali i dvojice najznačajnijih crnogorskih kompozitora, Bora Tamindžića i Branka Zenovića.

Selektorka muzičkog programa Aleksandra Vojvodić Jovović ovogodišnju selekciju je odlučila posvetiti crnogorskim stvaraocima, i time je potvrdila nastojanja Festivala da prije svega podržava i promoviše domaće umjetnike.

Žana Lekić, flautistkinja, redovni je profesor na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Pedagošku karijeru započela je 2004. godine u ŠOSMO „Vida Matjan“ u Kotoru, osnivač je klase flaute u muzičkoj školi „Savo Popović“na Cetinju 2006. godine, a bila je angažovana kao profesor flaute uMŠ u Bijelom Polju. Njeni studenti i učenici dobitnici su brojnih republičkih i međunarodnih nagrada (preko 100). Redovni je član žirija na takmičenjima u Crnoj Gori u kategoriji flaute i kamerne muzike.Član je Crnogorskog simfonijskog orkestra od njegovog osnivanja 2007. do juna 2015. godine. Ima bogatu koncertnu biografiju i za sobom nastupe širom svijeta.

Nataša Popović, pijanistkinja, diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Podgorici 1995. godine u klasi prof. Vladimira Bočkarjova.Specijalističke studije iz Kamerne muzike završila je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Uroša Pešića, a magistarske studije iz Kamerne muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi red. prof. ČedomiraNikolića. Tokom školovanja i studija nastupala je kao član klavirskog trija, a kasnije, kao klavirski saradnikinstrumentalistima i solo pjevačima i član klavirskog trija, klavirskog dua i drugih kamernih ansambala, na scenama širom Evrope. Uporedo sa koncertiranjem bavi se i pedagoškim radom. Mentor je i izvođač na seminarima kamerne muzike u Crnoj Gori, Holandiji i Italiji u okviru projekta ERASMUS+. Trenutno radi kao docent za predmet kamerna muzika na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Shodno ustaljenoj praksi, sve informacije o programima i aktuelnostima trećeg izdanja Zimske scene „Barskog ljetopisa“ publici su dostupne putem medija, na društvenim mrežama i posredstvom sajta www.barskiljetopis.me.