Koncert gudačkog kvarteta „Vollmond“ u Dvorcu kralja Nikole

Pretposlednji decembarski program drugog izdanja Zimske scene „Barskog ljetopisa” biće koncert gudačkog kvarteta „Vollmond“ koji će, u Dvorcu kralja Nikole, nastupiti u četvrtak 20. decembra od 20h. Tom prilikom, kvartet koji čine mladi profesionalni muzičari: Milana Bjelobaba (violina), Luna Kostadinović (violina), Aleksandra Kijanović (violina) i Pavle Savić (violončelo) izvešće repertoar koji obuhvata Hajdnove, Volfove i Betovenove kompozicije.

Gudački kvartet „Vollmond“ je, od svog nastanka 2015. godine, održao brojne zapažene koncerte u Srbiji i Crnoj Gori, kao i u Zajstu, Amsterdamu, Zaltbomelu u okviru festivala Zeister Muziekdagen u Holandiji. U julu 2018. godine nastupio je na Ljubljana festivalu, predstavljajući Triple Bridge Evropski karijerni centar za umjetnike, u saradnji sa Branimir Slokar Akademijom, čiji su alumni.

Članovi kvarteta imali su priliku da se usavršavaju na kursevima eminentnih umjetnika iz ove oblasti poput Borisa Brezovca, Aleksandra Latkovića, Mikhaila Bereznitskog i drugih, a kao stipendisti festivala Zeister Muziekdagen 2016, 2017. i 2018. godine sarađivali su sa članovima kvarteta Quiroga i Casals iz Španije,  Emerson gudačkog kvarteta iz SAD-a, Jerusalem gudačkog kvarteta, Robertom Kulekom, Valentinom Erbenom i Marcin Sieniawskim.

Milana i Luna stalne su članice Crnogorskog simfonijskog orkestra na poziciji prvih violina, dok se Aleksandra i Pavle bave pedagoškim radom u Beogradu.

Sve četvoro članovi su Muzikon kamernog orkestra u Beogradu, novog multimedijalnog ansambla koji promoviše inovativni pristup klasičnoj muzičkoj sceni u Srbiji, kao i Ljubljana internacionalnog orkestra.

Ljubav prema ovoj kamernoj formi i duboka posvećenost održale su stalnu želju za usavršavanjem i kontinuiranim radom, te je za tri godine postojanja ovaj kvartet pronašao mjesto na kamernoj sceni podneblja sa koga dolazi.