Kreativni hab Bar: Druga sezona Art Weekend

Kreativni Hab drugu godinu zaredom organizuje „Art Weekend“, manifestaciju koja za cilj ima promociju i razvoj domaće savremene umjetničke scene.

Foto: Kreativni hab Bar

Drugi „Art Weekend“ biće svečano otvoren sjutra, u subotu, četvrtog juna u 19:00 ispred Kreativnog Haba, u Starom gradu Baru.

-Za razliku od prošle godine, kada je prostor ispred Palate 85, predstavljao galeriju na otvorenom i bio oplemenjen likovnim djelima barskih umjetnika, ovogodišnja manifestacija će biti posvećena muzičkom stvaralaštvu, a organizovana je u saradnji sa Školom za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“, iz Bara-saopštila je Ivana Milić, koordinator programa.

Kako je dodala, svake subote u junu na ovom mjestu nastupaće učenici svih razreda barske Muzičke škole, “a svaki vikend će biti u znaku drugog instrumenta”.

-Na dan otvaranja „Art Weekenda“ imaćemo priliku da slušamo solo izvođenja muzičkih kompozicija na flauti, uz pratnju klavira.

Naredni vikend predstaviće nam se učenici na klaviru, harmonici i solo pjevači, zatim sledi vikend posvećen gitari, violini i violončelu.

Posljednjeg vikenda u junu nastupiće orkestar sa horom, zajedno sa gostima iz Muzičke škole iz Kolašina-zaključila je Milić.