KUD Jedinstvo svome gradu

Završni program proslave Dana opštine Bar bio je tradicionalni koncert “KUD Jedinstvo svome gradu”, koji je održan sinoć u sali Doma kulture.

Najprije je Dječiji hor izveo autorsku kompoziciju „Moj Bar”, a potom su uslijedila koreografija “Igre iz Crne Gore”, pa dječije narodne igre, te klapa KUD-a koja je na poseban način oplemenila veče.

Foto: Sergej Zabijako,

“Smatram da je ovaj koncert  bio svojevrsno finale i najbolji način da se proslava Dana Bara privede kraju, jer je na sceni bilo preko 120 djece koja su budućnost kulture našeg grada. Pored dječijih ansambala, na sceni su svoje umijeće pokazali i članovi prve postave folklora, koja važi za jednu od najboljih u Crnoj Gori”, kazao je za Radio Bar i Bar Info Ognjen Vučević, umjetnički rukovodilac KUD “Jedinstvo“.

Po njegovim riječima, u aktivnostima ovog KUD-a neizostavno se prožima lokalpatriotizam, te su spičanska poskočica “Vrsuta” i vesele “Igre iz Mrkojevića” na veliko zadovoljstvo publike i ovog puta bile dio repertoara.

“Nadamo se da je publika uživala i da smo opravdali očekivanja. Do kraja godine očekuju nas brojne aktivnosti, a za 2019. najavljujemo turneju koja će se desiti u martu i sasvim sigurno biti kruna napornog rada“, kazao je Vučević.

Gost večeri bio je crnogorski kantautor Slobodan Kovačević, dugogodišnji prijatelj KUD-a. On je otpjevao pjesmu koju je posvetio Oliveru Dragojeviću, ali i svoj najveći hit “Montenegro”.

Izvor: BARinfo.me

Оставите одговор