Najava bioskopskog repertoara 

U okviru manifestacije Mjesec evropskog filma publika će još ove nedjelje imati prilike da pogleda jedno ostvarenje. U pitanju je film „20.000 vrsta pčela” španske rediteljke Estibaliz Urresola Solaguren. Film je smješten u prelijepe predjele baskijskog sela i prirode. Mlada glumica Sofia Otero je za ulogu djeteta koje traga za identitetom u ranoj fazi svog djetinjstva osvojila Srebrnog medveda. Sjajno predstavljanje lika, potpomognuto je režiserkinom odlukom da nam tek malo po malo otkriva djetetove strahove, nedoumice i pitanja zašto nije kao drugi.

Projekcija je zakazana za petak, 8. decembar u 17.00.

Od najnovijih američkih ostvarenja na repertoaru barskog bioskopa nalazi se film  „Tiha noć“, napeta akcija legendarnog reditelja Džona Vua i producenta filma Džona Vika koja donosi spektakularne akcijske scene. Ožalošćeni otac izvršava svoju dugo očekivanu osvetu protiv nemilosrdne bande koja mu je ubila sina. U filmu igraju Joel Kinnaman, Catalina Sandino Moreno, Kid Cudi. Projekcije su zakazane za petak, 8. decembar u 20.00, subotu, 9. decembar u 17.00, nedjelju, 10. decembar u 20.00 i srijedu, 13. decembar u 17.00.

Ljubitelje horor filmova u srijedu, 13. decembra u 20.00 očekuje projekcija filma „Crni petak“ čiju režiju potpisuje Eli Rot.

Posle nereda koji su se tragično završili na Crni petak, tajnoviti ubica inspirisan praznikom Dan Zahvalnosti izvršava teror na mjesto koje je osnovalo taj praznik. Otimajući stanovnike jednog po jednog, ono što počne kao nasumična ubistva iz osvete uskoro postaje dio većeg, podmuklog prazničnog plana

Uloge tumače: Patrik Dempsi, Adison Rej, Milo Manhajm, Jalen Tomas Bruks, Rik Hofman i Đina Geršon

 

Debitantski film britanske rediteljke Molly Manning Walker, pod nazivom „How to have sex“, koji je premijeru imao na festivalu u Kanu gdje je i ovjenčan nagradom „Izvjestan pogled“, na repertoaru je u subotu, 9. decembra u 20.00 i nedjelju, 10. decembra u 17.00. Ovo je empatična i živa priča o prijateljstvu, mladoj seksualnosti i sazrijevanju, a uloge tumače: Mia McKenna-Bruce, Shaun Thomas, Lara Peake.

 

U tradicionalnom terminu za najmlađe, u subotu 9. i nedjelju 10. decembra u 11.00 prikazivaćemo film „Pačija posla“. Uoči novogodišnjih praznika, Iluminejšn, koji je napravio blokbastere kao što su „Malci“, „Grozan ja“, „Pevajmo“ i „Tajne avanture kućnih ljubimaca“, poziva nas da poletimo na uzbudljivo i nepoznato putovanje, sa zabavnom, pernatom porodicom, putovanje kakvo ćemo prvi put doživjeti u novoj, originalnoj animiranoj komediji 

Glasovi sinhronizacija: Srđan Jovanović, Iva Manojlović, Viktor Majer, Maša Nikolić, Đurđina Radić, Boris Lukman, Dragan Vujić, Valentina Pavličić, Arsenije Tubić, Mina Ivanović, Marko Marković, Milena Moravčević.

 Cijena ulaznice za sve filmske projekcije iznosi 3,00€.