“Novogodišnje čarolije” u holu Doma kulture

U sklopu manifestacije “Novogodišnje čarolije” u holu Doma kulture održala se likovno- kreativna radionica, koju su vodile slikarke Milena Vukoslavović i Jovana Ivanović. Učesnici radionice bili su učenici OŠ “Meksiko”sa svojom mentorkom Donkom Merdović.
Foto: Kulturni centar Bar
Kroz ovu radionicu, učesnici su se okušali u formi kolaža i asamblaža, sa osvrtom na doba praznika, gdje su dočarali što duh praznika za svakog od njih predstavlja i što taj duh karakteriše. Kolaž odnosno asamblaž, u svojoj osnovi eksperimentalna forma, već na samom početku nudi širok izbor pristupa i polazišta, kako idejnih, tako i izvedbenih. Cilj je bio da polaznici dostupnim sredstvima pokušaju da artikulišu svoje inicijalne zamisli, kroz proces koji podrazumijeva jednu višeslojnu igru – igru prostora, materijala, boje, teksture, i sveukupno najrazličitijih formi koje mogu proisteći iz ovog procesa.
Foto: Kulturni centar Bar
Akcenat je na bio na propitivanju prostora, i stoga je za ovu priliku odabran nešto veći format na kojem su učesnici radili, kako bi kao rezultat imali radove koji su svojim dimenzijama preskočili okvir nečeg što bi zvali razglednicama ili čestitkama.
JP Kulturni centar Bar se zahvaljuje OŠ “ Meksiko” na bajkovitoj izložbi.