Opština osnovcima organizovala predstavu i podijelila “Uputstvo za upotrebu pozorišta”

Opština Bar, odnosno resorni Sekretarijat za kulturu, sport i mlade, u saradnji sa umjetničkim ateljeom „Arlekin“ danas je u Domu kulture upriličila predstavu “Niko se nije naučen rodio”.

Foto: Kulturni Centar Bar

Iz Opštine Bar su saopštili da se predstava bavi problemima prekomjernog i potencijalno opasnog korišćenja telefona i društvenih mreža, te agresijom koju mogu da proizvedu video igrice, dječijom željom da budu prihvaćeni u društvu, korišćenjem tuđica u svakodnevnom govoru, vaspitanjem, važnošću lične higijene i higijene prostora u kom se boravi, te odnosom prema životnoj sredini.

 

-Sve ovo veoma su važne teme sa kojima najmlađi treba da se upoznaju i koje treba da usvoje.

Predstava koja je trajala kao jedan školski čas, okupila je oko 1.500 đaka uzrasta od 3. do 5. razreda svih osnovnih škola na teritoriji opštine Bar.

Kako bi svi učenici pomenutog uzrasta bili u prilici da odgledaju predstavu, Opština Bar obezbijedila je prevoz za svu djecu sa prigradskog područja.

 

Za djecu koja dolaze u Dom kulture da se upoznaju sa kulturnim životom grada i pozorištem, obezbijeđene su i zanimljive, interaktivne i informativne brošure prilagođene njihovom uzrastu pod nazivom “Uputstvo za upotrebu pozorišta” koje je izdalo Gradsko pozorište Podgorica, a Opština Bar štampala je posebno izdanje za sve osnovne škole i njihove đake-poručili su iz lokalne uprave.