Predstava „Da bar nisam žensko” za kraj drugog izdanja Zimske scene “Ljetopisa”

Predstavom „Da bar nisam žensko“ u produkciji Muzičko opersko teatarske organizacije (MOTO), čije je igranje zakazano za subotu, 20. april  sa početkom u 20h, zvanično će biti zatvoreno drugo izdanje Zimske scene „Ljetopisa“ koje je trajalo prethodnih šest mjeseci, počev od 29. oktobra 2018. godine.

Tom prilikom, pred barskom publikom u Dvorcu kralja Nikole naći će se priča o mladoj migrantkinji Zahri i njenom bekstvu ka Evropi. Kroz dva toka radnje prati se Zahrina borba na granici sa krijumčarkom Rahom i paralelna borba sa nemilosrdnim imigracionim sistemom koji predstavlja službenica Fatima. Ove žene su žrtve torture, a Zahra će pokušati da prekine začarani krug nasilja i zlostavljanja žena, koji su nažalost svojstveni i savremenom dobu.

Ovaj komad, nastao po motivima iz price migrantkinje Mahbube Taheri, na dokumentaran način prenosi iskustva žena azilantkinja ujedno zastupajući univerzalnu poziciju žena u patrijarhalnom društvu, kom god društvu i nacionalnosti one pripadale.

Režiju i scenografiju potpisuje Vladan Đurković, inače umjetnički direktor Omladinskog pozorištra DADOV koji je do sada režirao preko trideset naslova domaćih i stranih autora.

Uloge u predstavi tumače Milica Stefanović i Vaja Dujović.

Karte su u prodaji na biletarnici Dvorca kralja Nikole od 9h do 15h dok se na dan igranja predstave iste mogu kupiti iI u intervalu od 17h do 20h.  Ulaznice se mogu rezervisati  pozivom na broj 068/278-760.