Predstava „Nevjerojatan događaj“ teatra „Exit“ iz Zagreba na sceni u Starom Baru

Teatar „Exit“ iz Zagreba biće u utorak, 9. jula gost Večernje scene „Barskog ljetopisa“ kada će se festivalskoj publici predstaviti komadom „Nevjerojatan događaj“ čiju režiju potpisuje Ivica Boban, ugledna hrvatska rediteljka. Predstava će biti odigrana na sceni u Starom Baru, sa početkom u 21:30h.

Uloge tumače:  Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički.

Predstava „Nevjerojatan događaj“, na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizuje našu istraumatizovanu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće i svih nemogućih, ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicionog neoliberalno kapitalističkog vremena u kojem živimo.

Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova koje ćete upoznati tokom predstave i koji će vam ispričati svoje istovremeno smiješne i tužne priče, te razotkriti pred vama i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli – jer pozornica je, vjerujemo, ono mjesto gdje možemo i moramo do kraja razgolititi i stvarnost i našu intimu.

Napomena: S obzirom na najavljene vremenske nestabilnosti organizacioni tim Festivala moli sve posjetioce da, nakon 15h, provjere sajt www.barskiljetopis.me i naloge na društvenim mrežama Facebook i Instagram za informaciju gdje će predstava biti odigrana.