Publika uživala u mediteranskim i ruskim melodijama

 Na platou ispred Dvorca kralja Nikole, u nedjelju, 14. jula, vokalno-instrumentalni kvartet Baneta Kljajića priredio je nezaboravan koncert. Četvoro izuzetnih muzičara, specijalno za nastup na 32. “Barskom ljetopisu”, okupio je Kljajić, virtuoz na gitari kog publika pamti još sa nastupa na Zimskoj sceni Festivala.

U nešto promijenjenom sastavu, ovoga puta sa Ksenijom Milošević na violini, Sanjom Uzelac za mikrofonom i Urošem Markovićem za klavirom, Kljajić je ove tople julske večeri svojim repertoarom publiku proveo kroz muziku Mediterana, a čule su se i neke od najpoznatijih ruskih ciganskih pjesama koje je publika sa oduševljenjem prihvatila.

Posebnu draž ovakvih melodija svojim vokalom i natupom istakla je Sanja Uzelac, inače vokalni solista proslavljene grupe “O’ Đila”. Pjesme koje je izvela, kako kaže, pažljivo je birala za ovdašnju publiku.

“Ruske ciganske pjesme su inače dio mog repertoara, ali smo se vodili time da ovoga putu budu poznate pjesme, prijemčive, koje šira publika zna a da opet imaju neku svoju umjetničku crtu. Publika je to jako lijepo primila, to se vidjelo i po očima i po cupkanju, na kraju krajeva repertoar je i biran tako da se publika što više opusti”, istakla je Uzelac.

Ksenija Milošević, prva violina Beogradske filharmonije kaže da su iza svakog od muzičara godine, pa i decenije individualnog rada, i, upravo zahvaljujući tome, kada se sve sklopi zvuči kao jedna kompaktna cjelina. Miloševićeva je dobro poznata publici i kao vokal, a prisutne je razgalila izvođenjem crnogorske kompozicije “Još ne sviće rujna zora”.

“Jako mi se dopao ovaj koncept i kada me je Bane pozvao razmišljali smo šta bi to mogli da sviramo a da nije baš komercijalno, pa smo tako odlučili da ubacimo i neke klasike. Večeras prvi put dijelim binu sa Sanjom, i rekla bih da smo dobitna kombinacija. Takođe, prvi put sam pjevala crnogorsku tradicionalnu pjesmu, i to je bilo onako ad hoc kao poklon za bis, i nadam se da se pulici dopalo”, rekla je Miloševićeva.