Raičević primio čuvenog kompozitora i producenta Janka Nilovića

Predsjednik Opštine Dušan Raičević primio je danas čuvenog svjetskog kompozitora i producenta crnogorskog porijekla Janka Nilovića. On će večeras koncertom All Stars Jazz Esamble Montengro otvoriti Barski Ljetopis, što će ujedno biti i prvi nastup ovog velikog muzičara u Crnoj Gori.

 

Predsjednik Opštine kazao je da mu je čast što će svoj prvi nastup našoj državi Nilović imati baš na festivalu Barskog Ljetopisa, te da je Bar ponosan što može da ugosti tako renomiranog umjetnika. Nilović je, takođe, istakao da je srećan što će se predstaviti publici u Baru jer je to grad iz kojeg vuče svoje korijene i svoje porijeklo. On je u razgovoru sa Raičevićem evocirao svoje uspomene i porodična sjećanja na Bar i Crnu Goru, što je ostavilo značajan trag i na njegov život i muzičke početke.

Nilović je kompozitor i muzički producent crnogorskog porijekla čiji glavni izvođački stilovi i muzički pravci su džez i fanki. On je 2010. bio nominovan i za prestižnu Gremi nagradu za svoju pjesmu “D.O.A.Death of Auto-Tune”. Iako često posjećuje Crnu Goru, do sada nikada nije nastupao kao muzičar u zemlji svojeg porijekla, pa će večerašnje otvaranje Barskog Ljetopisa biti posebno značajan događaj i za njega i za Bar.