Svečano otvaranje 32. „Barskog ljetopisa“ u nedjelju, 30.juna

Trideset drugo izdanje festivala „Barski ljetopis“ biće svečano otvoreno u nedjelju, 30. juna velikim koncertom Simfonijskog orkestra i Hora RTS, pod palicom jednog od najistaknutijih dirigenata u regionalnoj muzici današnjice, maestra Bojana Suđića.

Koncert ovih ansambala, prepoznatljivog zvuka i izvođačkog ugleda, održaće se na Šetalištu kralja Nikole, kod gradske marine, sa početkom u 21:30h.

Biće to ujedno prvi put da Simfonijski orkestar i Hor RTS, okarakterisani kao prestižni izvođački aparati spremni za najviše umjetničke domete, nastupaju u Baru. Tom prilikom, izvešće repertoar koji obuhvata djela nekih od najznačajnijih kompozitora kao što su Verdi, Čajkovski, Vagner, Orf i drugi.

Prisutnima će se prvo, u ime pokrovitelja, obratiti predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, a Festival će zvanično proglasiti otvorenim Aleksandar Bogdanović, ministar kulture u Vladi Crne Gore.

Ovogodišnje izdanje „Barskog ljetopisa“, u realizaciji Kulturnog centra Bar, trajaće do 18. avgusta do kada će biti ostvareno 60 programskih sadržaja iz domena pozorišne, muzičke, likovne, književne i filmske umjetnosti. Svi podaci o programima, detalji i dodatne informacije dostupne su na sajtu Festivala www.barskiljetopis.me