Učenicima JU Škole za osnovno muzičko obrazovanje:“Petar II Petrović Njegoš“ uručena vrijedna donacija

Opština Bar, Turistička organizacija Bar i PAM organizacija koja se bavi zaštitom autorskih  uručili su juče  učenicima JU Škole za osnovno muzičko obrazovanje:“Petar II Petrović Njegoš“ vrijednu donaciju – tri instrumenta, gitaru, flautu i klavinovu.

Instrumente  koji su potrebni školi u nastavnom procesu obezbijedila  je PAM Organizacija koja se bavi zaštitom   prava autora muzike.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević se zahvalio PAM  organizaciji  što je prepoznala opštinu  Bar i Turističku organizaciju Bar kao pouzdane partnere, koji u kontinuitetu imaju dobru saradnju.

– Plod uspješne saradnje je i ova  vrijedna donacija, muzički instrumenti, za koje sam ubjeđen da će učenici na najbolji način koristiti, da će  vrijedno raditi, a da će  rezultati  i dalji uspijeh svakako doći, kazao je Raičević uz akcenat da će Opština Bar i dalje pružati podršku talentovanim učenicima.

Predsjednik opštine  Bar Dušan Raičević  uputio je zahvalnost učenicima muzičke škole koji vrijedno pohađaju školu i  često  nas obraduju sjajnim rezultatima na takmičenjima širom Evrope i regiona.

-Čestitam svim profesorima koji posvećeno rade sa našom djecom i zajedno sa njima postižu odlične rezultate. Potvrda toga je sjajan koncert učenika Muzičke škole koji je organizovan 25.decembra kao dio programa svečanosti povodom Dana oslobođenja našega grada, kazao je Raičević.

Ispred  Organizaciji koja se bavi zaštitom   prava autora muzike  Vasilije Raičević zahvalio se rukovodstvu  Opštini Bar i Turističkoj organizaciji što daju doprinos poštovanju autorskih muzičkih prava.

-Ovdje sam danas ispred  Organizacije  koja se bavi zaštitom prava  autora muzike i dio svojih sredstava usmjerava za finansiranje projekata koji za cilj imaju afirmaciju nacionalnog muzičkog stvaralaštva, podršku talentovanim učenicima na polju muzičkog obrazovanja i pomoć muzičkim školama na stvaranju što boljih uslova za rad sve to kroz niz društvenih aktivnosti, kazao je Vasilije Raičević.