Cakan na otvaranju kancelarije Biram Bar: Možda prekršim jedno predizborno obećanje

Najmlađa politička stranka pod Rumijom „Biram Bar“ danas je svečano otvorila svoju kancelariju u zgradi Opštine.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Opštine Dušan Raičević, potpredsjednica mr Tanja Spičanović, glavni administrator Zoran Radojičić, sekretarka Skupštine Aleksandra Grabež, predstavnici odborničkih klubova parlamentarnih partija Branka Nikezić, Stefan Šušter i Miloš Šušter, predsjednik OO DF Bar Bogić Mitrović Beli, članovi i prijatelji stranke, te predstavnici medija.

Prije godinu dana kada su mi moji prijatelji rekli da žele da osnuju pokret bio sam sumnjičav. Dugo sam se razmišljao da li je to potrebno Baru i, zašto ne reći – meni lično. Prijatelji koje uvijek pitam prije nego u nešto krenem su bili i za i protiv. Sugrađani sa kojima sam stalno razgovarao su uvijek bili za. Kada smo znali da su izbori tu – prihvatio sam da budem nosilac liste. Rekao sam svima – principi kojima ulazimo u kampanju su jednostavni. Prvi. Nećemo ići u Podgoricu po svoje mišljenje već ćemo razgovarati sa sugrađanima i bićemo njihov glas ukoliko dobijemo povjerenje. Drugi. Nećemo raditi negativnu kampanju iako smo bili svjesni da ćemo biti mnogima trn u oku„, rekao je u pozdravnom govoru predsjednik Biram Bar Radomir Novaković Cakan.

On je dodao da nema srećnijeg od njega što Biram Bar nije „pala na ispitu“.

Izašli smo među sugrađane i pitali ih šta misle. Kakav smo odgovor dobili od njih – tako smo i glasali. Tako je bilo tada i tako će ostati u sledeće 4 godine jer politika mora da bude u službi građana, a ne da bude obrnuto. Ova kancelarija neće biti mjesto gde će se voditi dugi, beskorisni partijski sastanci. Ona će služiti da imamo gdje da primimo građane Bara koji imaju neku muku. Sa samo 5 odbornika znamo da možemo uticati da se makar čuje za njihove probleme, ukoliko ne možemo da im pomognemo. A trudićemo se da pomognemo koliko god možemo jer to i jeste razlog zašto postojimo„, poručio je Novaković.

Na kraju pozdravno govora on je dodao da je svoja dva obećanja u kampanji održao.

Nisam promijenio broj telefona i nisam oslabio. Mada su svi izgledi da ću ovo drugo morati da prekršim. Nadam se da će mi sugrađani oprostiti„, završio je u šaljivom tonu Novaković.

Odbornik Biram Bar Irina Dabović navela je da riječ „kancelarija“ može da asocira na birokratiju, sporost, gomile papira, beskrajne sastanke… ali ne i bit i suštinu Biram Bar.

Od svih postojećih, najprimjerenija je ona definicija koja kancelariju određuje kao „prostor za rad“. Zato je ovo prostor koji će biti otvoren svim građanima Bara. Dobrodošli su svi Barani koji imaju probleme, ali i svi oni koji mogu ponuditi rješenje„, proučila je Dabović.