Predlog Demokrata prihvaćen: Naknade za NVO „Žene Bara velikog srca“ – na odobrenje

Kako nažalost ni naš grad Bar, nije pošteđen siromaštva, odnosno kako je poslednjih godina sve veći broj građana koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, onda po samoj prirodi stvari ni otvaranje narodne kuhinje u našem gradu 5. novembra 2018. godine za nas i nije predstavljalo posebno iznenađenje.

Grupa građana okupljena oko NVO „Žene Bara velikog srca“ dokaz je da humanost u našem gradu nije neka davno izumrla kategorija, već osobina koja i u ovim teškim vremenima uspjeva da se održi na površini i ispolji prema onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

Upravo vođen time, Klub odbornika Demokrata Bar sačinio je predlog  da se svi odbornici aktuelnog saziva odreknu naknada za rad koje im sleduju po osnovu zasijedanja 12.11.2018.inastavkazasijedanjaod 15.11.2018. godine, a na kojima se raspravljalo o građanskoj inicijativi, i uputio ga Kolegijumu predsjednika Skupštine na razmatranje.

Iako je naš predlog na kraju polovično prihvaćen od strane Kolegijuma, a formalizovan usvajanjem zaključka na jučerašnjem zasijedanju Skupštine opštine, radujemo se što on ipak nije odbijen i što su predstavnici Klubova odbornika u lokalnom parlamentu ipak našli za shodno da podrže da se bar jedna dnevnica za rad odbornika preusmjeri ovoj humanitarnoj organizaciji.

Kao odbornici u parlamentu, a prije svega kao ljudi, nijesmo se mogli tek tako držati po strani, već smo iznijetim predlogom na kolegijumu željeli da podstaknemo i ostale kolege, pa i one sa kojima ne dijelimo iste političke i druge stavove, da podrže humanost i da svi skupa budemo primjer kako nečije malo istovremeno nekome može značiti mnogo.