SAOPŠTENJE DEMOKRATA: Ostaćeš najomraženiji predsjednik Opštine jer si Baru iščupao srce

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Opštine Bar poručio predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću  da će ostati „upamćen kao najomraženiji predsjednik svoga grada“.

„Sigurni smo da u političkoj praksi ne postoji zabilježen slučaj, da mladi predsjednik, koga su na izborima birali da brine o interesima opštine i građana, pokaže toliku osionost, dozu nepoštovanja prema sopstvenim građanima kao aktuelni predsjednik opštine, što ga ekspresno stavlja na listu najomraženijih barskih predsjednika ikada, računajući čak i čuvenog kriminalca Žarka Pavićevića.

Dok mu je građane u centru grada razvlačila „narodna“ policija, aktuelni predsjednik opštine kao pravi „buržuj“  boravio je neslužbeno u drugom gradu, baveći se onim što očigledno najbolje ali i jedino poznaje, praćenjem košarkaške utakmice.

Zbog novonastale situacije nezapamćene u našoj opštini  koju ne pamte ni najstariji građani Bara, napetosti i stresa koji prožima grad, zbog srednjoškolaca, zbog zravog razuma, štete koja je nastala odnosno zbog svih posječenih stabala, jutrošnjeg rušenja amfiteatra, mi odbornici Demokrata u lokalnom parlamentu zahtjevamo da se odmah zaustavi gradnja u dvorištu škole ali i da se sazove nova hitna sjednica Skupštine opštine na kojoj će se preispitati donesena odluka na sjednici 15.11.2018. godine, kojom je odbačena građanska inicijativa i započeta po svim osnovama nezakonita gradnja u dvorištu gimanzije i ekonomske škole. Riječ je o vanrednom stranju koje ne pamti naša opština.

U suprotnom, u slučaju nastavka gradnje, mi ćemo biti spremni da svojim tijelima, sa građanima Bara, ukoliko to bude njihov izbor, a kojih nije malo, a biće ih još više, spriječimo vršenje ovog gnusnog krivičnog djela kojim se pokušava ukrasti srce našeg grada.

Pozivamo i lokalnu partiju Biram Bar, da dok upravo traje rušenje amfiteatara pošalju poruku rušiteljima  na način što će odmah napustiti vlast u Baru i stati sa svojim sugrađanima, onamo gdje im je mjesto.

Predsjedniče opštine, ponavljamo i upozoravamo te, ostaćeš upamćen kao najomraženiji predsjednik svoga grada, rušitelj koji je sopstvenom gradu iščupao srce“, navodi se u saopštenju Demokrata.