Sječenjem čempresa u Baru, vlast posjekla granu na kojoj stoji

Čempresi u dvorištu gimnazije ranije su osuđeni na smrt i jutro je počelo izvršenjem kazne – sječenjem, kazali su iz Opštinskog odbora URA Bar nakon današnje intervencije policije i sječenja stabala čempresa u Baru.
 
Oni navode da je sila i ovoga puta bila jača od zakona i razuma i podcrtavaju da bi bilo najgore ako je to već prešlo u naviku onih koji to rade i onih koji to trpe.
 
„Nadamo se da nije i vjerujemo da nije. Ipak, na svojevrsnom referendumu, za samo nekoliko dana, oko 4 hiljade Barana potpisalo je da se čempresi ne sijeku. Skoro svi kojima je ponuđeno, a bez prethodnog pitanja koje su nacije, vjere ili političkog opredjeljenja! Čak i u Skupštini opštine Bar, od 37 odbornika, samo njih 7 (SD) je jasno reklo da se čempresi posijeku. Ostali iz barske vlasti (DPS, BBC, BS) su bili efikasno „uzdržani“ – i time odobrili sječu“, navode iz ove partije u Baru.
 
Dodaju da je lokalna vlast  obećala, parafrazirajući rušitelja Dubrovnika, da će posaditi nove, ljepše i starije čemprese.
 
„I, kad smo već kod Hrvata: tamo je januar – siječanj. Nadamo se da je sječenje čempresa u Baru posljednja grana koju je posjekla ova loša, štetna, a kako sve češće vidimo i kriminalna vlast, na kojoj sjedi 30 godina i 7 dana“, poručuju oni.
 
U zaključku kažu da je dozvola o građenju vrtića nezakonita, da će se to dokazati i da će neko zbog toga biti odgovoran.