Tufegdžić : Da novac ostane u Baru i samo u Baru

 

„S obzirom na to da su odmah nakon što je objavljena vijest o zaustavljanju gradnje vrtića, krenule demotivišuće spin poruke od strane vladajućih, u ovom slučaju poraženih struktura, između ostalog, slanjem i onih poruka da su ovom pobjedom građani Bara, ustvari, ostali bez prijeko potrebnog vrtića odnosno sredstava za njegovu izgradnju, i to na duži vremenski period, dužni smo odmah reagovati.

Čempresi nikako nijesu cijena odnosno razlog  zbog kojeg bi građani Bara trebalo da ostanu bez ove ustanove!

Zahtijevamo od nadležnih organa da svaki „cent“  koji je bio namijenjen za izgradnju vrtića u dvorištu gimnazije, sačuvaju i zadrže na računu kako bi bio na raspolaganju u svakom momentu  za izgradnju ove ustanove na drugoj lokaciji, ali isključivo i jedino na teritoriji opštine Bar.

Upozoravamo ih da se ne igraju sa građanima Bara, da ne pokušavaju manipulativnim radnjama i malicioznim porukama da se svete, pri čemu im poručujemo da su građani Bara definitivno pokazali da nijesu „od juče“, te da neće prihvatiti njihove neutemeljene argumente.

Gospodo, jasno smo istakli i to više puta, raspoloživih lokacija u Baru je mnogo a jednu smo vam već predočili, pa izaberite i započnite hitnu izmjenu planske dokumentacije, i to shodno novom Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata, koji je donijet upravo na vašu inicijativu, a kojim je Vlada označena kao isključivi nosilac konkretnog posla.

Dok se ne riješe ove stvari učinite sve, jer možete, da ovaj namjenski novac ostane u Baru i samo u Baru,“ istakao je predsjednik Kluba odbornika Demokrata Bar, Dragan Tufegdžić.