Zajedničko saopštenje opozicionih odbornika u SO Bar-DA SE ČUJE GLAS GRAĐANA BARA

 

„Inicijativu za sazivanjem sjednice Skupštine opštine Bar, po pitanju organizovanja referenduma na kome bi se građani izjasnili o izgradnji vrtića u gimnazijskom dvorištu, odnosno uništavanju parka,  potpisali su bez ikakvih uslovljavanja i organizovanih sastanaka 9 odbornika opozicije u Baru. Potpisnici su odbornici Demokrata, GP URA, DF-a, SNP-a, SDP-a i Prave Crne Gore.

Na isti način, isti papir, ne jedan nego tri papira: zahtjev za održavanje sjednice SO Bar, predlog odluke i obrazloženje dobio je i odbornički klub „Biram Bar“. Ovdje nema nedoumica ili nepoznanica, zahtjev je jasan i upućen onima koji su glasali ZA građansku inicijativu. Od kolega iz „Biram Bar“, njih 5 od 14 odbornika, očekujemo da stave svoj potpis.

Što se tiče sastanka, nema nikakvih problema da, kada kolege iz „Biram Bar“ potpišu zahtjev, sjednemo, sastanemo se u sali Skupštine opštine i dogovorimo oko svih tehničkih detalja i nedoumica. Za razliku od kolega iz „Biram Bar“, koji su dio vladajuće koalicije, mi nemamo nikakvih informacija od vladajućih partija, jer nemamo nikakvu komunikaciju sa njima. Na nama je da učinimo šta možemo, a onima koji su bili uzdržani damo šansu da promijene mišljenje, barem po pitanju referenduma i čuju glas građana Bara,“ navodi se u saopštenju.