5 trikova da vam parfem duže traje i na visokim temperaturama

Tokom toplih ljetnih dana jedino što želimo je da mirišemo na svježe, međutim, čini se da nakon sat, dva, naš parfem više ne miriše ni blizu intenzivno, kao kada smo ga nanijeli. Rješenje za to krije se u par jednostavnih trikova, koji će pomoći da svjež i opojan miris vašeg parfema, ostane na koži tokom cijelog dana.

1. Hidrirajte svoju kožu

Hidrirana koža mnogo bolje upija miris parfema i zadržava duže mirisnu notu, zato je važno da svoju kožu namažete mlijekom za tijelo, prije nego što naprskate omiljeni parfem. Kremu pažljivo utrljajte na sve one regije na koje ćete nanijeti i parfem, kako biste obezbijedili bolju apsorpciju mirisa na koži.

2. Izaberite snažnu baznu notu parfema

Citrusni i cvijetni mirisi imaju slabe molekule i brzo izgube snagu, zato je najbolje da izaberete parfeme, čija je bazna nota vanila, mošus, ili sandalovina, koji neuporedivo duže traju na koži.

3. Blago naprskajte kosu

Kosa je mnogo bolja podloga za parfem, od naše kože i mnogo duže čuva miris, zato se potrudite da vam kosa bude puštena kad nanosite parfem, kako bi po koja kap pala i na vašu kosu i time mnogo duže očuvala vašu omiljenu mirisnu notu.

4. Parfem nanesite na pulsne tačke na tijelu

Pulsne tačke na našem tijelu su za nijansu toplije od ostatka kože, što će pomoći da koža bolje apsorbuje miris i zadrži ga tokom cijelog dana. Zato parfem uvijek nanesite na vrat i ručne zglobove.

5. Adekvatno čuvajte parfem

Da bi parfem što duže održao svoja prava svojstva, čuvajte ga na što hladnijem i tamnijem mjestu, jer će pojačana temperatura uticati na promjenu u sastavu parfema, što će dovesti do promjene u tonu mirisa.