Jogurt može pomoći u gubljenju viška kilograma

Jogurt je fermentisani mliječni proizvod i pije se širom svijeta zbog njegovog pozitivnog uticaja na zdravlje, ali i na mršavljenje.

Jogurt je dobar za želudac, unapređuje metabolizam i bogat je proteinima i kalcijem, tako da je odličan za doručak i za užinu.

Osim odličnog ukusa, postoji još nekoliko razloga zbog kojih treba biti dio ishrane, a jedan od njih je taj što ubrzava proces mršavljenja i smanjuje masnoću na stomaku.

Istraživanja su pokazala da gojazne odrasle osobe koje konzumiraju tri porcije nemasnog jogurta svakog dana uz svoju dijetu izgube 22 posto više težine i 61 posto više masnoće u poređenju s onima koji samo smanje unos kalorija. Prosječan gubitak kilograma kod ljudi koji konzumiraju jogurt iznosi 7 kilograma, a uz to zadržavaju više mišićne mase u odnosu na ostale.

Osim ovoga, jogurt je bogat zasićenim mikronutrijentima koji će vas zasititi na duži vremenski period. Jogurt je bogat proteinima i može unaprijediti metabolizam te vam pomoći da sagorite više kalorija.

Treba imati na umu da postoji više vrsta jogurta, kao i da nije svaki zdrav, posebno kada je riječ o mršavljenju. Treba birati jogurt s malo ili nimalo masti, a to će vam pomoći da kontrolišete unos kalorija i izgubite višak kilograma.

Takođe, odaberite jogurt bez šećera i ukusa, ali možete staviti neke zdrave dodatke. S količinom jogurta nemojte pretjerivati.