Kako prepoznati da parfem nije original?

Prije kupovine parfema dobro provjerite pakovanje i bočicu. Iako je vjerovatnije da ćete naići na lažni parfem dok pretražujete bočice kod šanera ili možda tezge na buvljoj pijaci, većina potrošača nije svjesna da se dobro urađeni lažnjaci nalaze i na policama velikih parfimerija.

 

Foto: Pixabay

A poslije kupovine fejk parfema, osim što ćete se osjećati loše, to može da bude i štetno i po vaše zdravlje.

Međutim, postoji nekoliko znakova koji će vam pomoći da uočite čak i najbolje lažnjake, prenosi zadovoljna.rs.

Provjerite omot

Originalni parfemi obično imaju celofan koji je prilično debeo i besprekorno je savijen tako da može čvrsto da prijanja za kutiju. Ako celofan nije dobro umotan, to je znak falsifikovanog parfema.

Besprekorni šavovi

Ako je ambalaža kutije za parfem zapečaćena na neprivlačan način (šav je neravan ili ima višak lijepka), onda parfem nije originalan.

Karton

Prava kutija je napravljena od visokokvalitetnog kartona i dizajnirana je da štiti bocu od oštećenja. Zbog toga se unutar kutije nalazi posebna konstrukcija koja drži bočicu parfema na mjestu. Karton treba da bude bijele boje, a ne sivkast.

Etikete i natpisi

Pogledajte zlatni krug. Strelica koja pokazuje udesno uvijek treba da bude tamnija od strelice koja pokazuje lijevo. Kada kupujete parfem, ne ustručavajte se da provjerite veb lokaciju proizvođača da biste vidjeli da li se informacije objavljene tamo poklapaju sa onim što je navedeno na pakovanju. Čak i najmanja neusklađenost je znak falsifikata.

Dizajn

Ne zaboravite da pažljivo pregledate bočicu parfema prije nego što je kupite jer postoje lažnjaci koji su jako slični i po izgledu i po mirisu nekim vrhunskim dizajnerskim parfemima.

Boja

Poznati brendovi ne koriste mnogo boja u svojim proizvodima, zbog čega je boja autentičnog parfema obično blijeda. Upečatljiva “hemijska” boja tečnosti je znak lažnog parfema.

Poklopac

Poklopac treba da bude savršeno simetričan, osim, naravno, ako nije drugačije dizajnirano u originalnoj kreaciji.

Serijski broj

Serijski broj treba da bude naveden na dnu bočice (ne zalijepljen) i broj na bočici treba da odgovara broju na dnu kutije.

Bočica

Originalni parfem će imati kvalitetnu bočicu sa glatkom i finom površinom. Bočica lažnog parfema je malo gruba i nepravilna.

Dakle, od pakovanja do čepa bočice, svaki detalj originalnog parfema je precizno osmišljen. Međutim, ako temeljno pregledate lažni parfem, naći ćete mnogo nedostataka, prenosi brightside.me