Trikovi za sušenje veša tokom zimskih dana

Zbog sušenja u zatvorenim prostorima i vlage, zimi se često dešava da se veš usmrdi. Evo nekoliko trikova koji će učiniti da se to ne dešava.

Svi vole garderobu koja je svježe oprana. Jedan od najljepših osjećaja je kada poslije tuširanja obučemo čistu garderobu koja miriše. Ipak, u toku zimskih dana veoma je teško ovo postići jer nema dovoljno sunca, a vlaga je prevelika.

Ljeti je lakše osušiti veš jer su materijali dosta tanji, više je sunca i vjetra, ali zimi imamo problem sa džemperima i kabastim materijalima koji se i nakon centrifuge veoma teško suše. Veliki problem nastaje kada se ovaj veš ne osuši na vrijeme pa od predugog stajanja u ovakvom stanju, počne neprijatno da se osjeća, a onda je neupotrebljiv i ponovo može u mašinu.

Zato vam mi sada dajemo prijedloge kako da osušite veš u toku zimskih dana, baš kao da je ljeto.

Provjetravajte i ne sušite na radijatoru

Nekima je jedino rješenje da veš suše u svojim domovima. U tom slučaju veoma je važno da napravite strujanje vazduha i da redovno provjetravate. Na ovaj način veš će se brze osušiti, a tako sprečavate stvaranje buđi u stanu. Ne sušite veš na radijatoru, jer se na taj način u njemu skupljaju bakterije, a rizikujete i pojavu gore navedene buđi u stanu, a to niko ne želi.

Nemojte puniti sušilicu

Sušilica na kojoj sušite veš ne treba da bude puna. Ostavite prostor između tkanina da vazduh može nesmetano da struji.

Kada ima sunca

Ukoliko napolju ima sunca obavezno veš iznesite napolje. Može se dogoditi da se veš smrzne, ali kada ga unesete unutra, na sobnoj temperaturi će brzo biti suv.

Trik sa peškirom

Ukoliko imate mašinu za sušenje veša, imamo za vas jedan savjet. Stavite unutra sa vlažnom odjećom i jedan suvi peškir. Peškir će upiti vlagu koja se stvara u mašini, a i on će se polako sušiti sa ostalim vešom. Ovako će vam se odjeća brže osušiti i biće nježnija i mekša kada je izvadite iz mašine.