Barani blistali na Kupu oslobođenja Podgorice

Mnogo djece, velikani podgoričkog i crnogorskog sporta, svečana atmosfera u SC “Morača. A, na tatamiju nastavak dominacije takmičara Bara. Karatisti iz lučkog grada treći put uzastopno pobjednici su 40. internacionalnog turnira Kup oslobođenja Podgorice.

Bila je ovo idealna prilika da se svi ljubitelji novog olimpijskog sporta vrate u prošlost i 1976. godnu kada je sve krenulo u Domu omladine “Budo Tomović i kada su učestvovali Budućnost, Nikšić, Borac iz Čačka i Čukarica. Čelnici Budućnosti iskoristili su ovu priliku da uruče priznanja takmičarima i trenerima za ostvarene rezultate u 2019, ali i da se zahvali prijateljima i sponzorima kluba.

Na tatamiju nove sjajne predstave Barana koji su do trofeja stigli sa osvojenih 59 medalja. Od toga su 22 zlatne, 14 srebrnih i 23 bronzane medalje.

Drugo mjesto u generalnom plasmanu pripalo je karatistima Gorštaka koji su osvojili 17 zlatnih, sedam srebrnih i tri bronzane, dok je treća bila Iskra sa 14 zlatnih, osam srebrnih i 16 bronzanih odličja.

Ulcinj je sa 12 zlatnih, 14 srebrnih i 11 bronzanih bio četvrti, Rei peti sa devet zlatnih, sedam srebrnih i pet bronzanih, a šesti Pozitiv (devet zlatnih, pet srebrnih i dvije bronzane).

Budućnost kao organizator turnira nije bila u konkurenciji za trofej, a nastup je završila sa 19 zlatnih, 17 srebrnih i 22 bronzane medalje.

Na takmičenju koje je održano u obje takmičarske discipline u svim uzrasnim kategorijama (od poletaraca do mlađih seniora) učestvovalo je 725 takmičara iz 54 kluba i deset država.