Budućnost osvojila Kup Crne Gore

Košarkaši Budućnost Volija osvojili su Kup Crne Gore, nakon što su u finalu savladali domaćina turnira, Mornar sa 92:83.

Dominirali su igrači Budućnosti u prvom poluvremenu. Podgoričani su otvorili duel serijom 7:0 koju je prekinuo Jacob Pullen. Budućnost je ubrzo stigla do dvocifrene prednosti koju je držala kroz veći dio prvog poluvremena.

“Plavi” su imali i plus 12, Mornar se vraćao, ali je sredinom druge četvrtine nakon koškanja ostao bez centra Vujoševića, što je bio veliki udarac zbog činjenice da ni Uroš Luković zbog povrede nije večeras bio ni u sastavu. Na drugoj strani, isključen je Kilpatrick.

Sa plus devet (41:32) se otišlo na pauzu, a momci Petra Mijovića u trećoj četvrtini su ubrzo stigli i do +15, kada je pogodio Petar Popović za 51:36.

Razigrao se Mornar, i sjajnom serijom stigao do 53:52. Igralo se zatim koš za koš, a kraj trećeg perioda obilježile su serije pogođenih trojki na obije strane.

Bamforth je pri rezultat 80:78 za Budućnost pogodio dvije vezane trojke, i donio svom timu prednost od 86:79.

Tražio je Mihailo Pavićević tajm aut na 88:80 i minut i 15 do kraja, pogodio je nakon toga Sead Šehović trojku, Budućnost nije iskoristila naredni napad, ali ni Mornar, pa je Needham na 52 sekunde do kraja faulirao Šehovića koji je pogodio oba bacanja za plus sedam.

Na kraju, 92:83 za “plave” koji 13. put dižu pehar namijenjen osvajaču Kupa.