Dječaci iz škole fudbala FK Mornar u Beogradu

Polaznici Škole fudbala fudbalskog kluba Mornar, proteklog vikenda boravili su u Beogradu, gdje su najmlađi članovi barskog kluba imali priliku da odigraju i dvije prijateljske utakmice i to protiv Voždovca i Crvene zvezde.

Treneri Dejan i Marko Nenezić, Nemanja Leverda i Jovan Vučinić, na svom spisku imali su 42 klinca, koji su iskoristili priliku da nauče neke nove fudbalske lekcije, ali i da se druže, a istovremeno i da posjete najveći stadionu u našem regionu – ,,Rajko Mitić”.

-Ovo je za naše klince bilo nevjerovatno iskustvo. Posjetili smo stadion Zvezde, o kojem su svi čuli, pa su imali želju da ga obiđu, a posebno ih je oduševilo što su posjetili trofejnu salu – istakao je Jovan Vučinić, donedavno napadač Petrovca, koji je prije dva mjeseca počeo da radi u školi FK Mornar, čime je započeo trenersku karijeru.

-Na poziv braće Dejana i Marka Nenezića počeo sam sa trenerskom karijerom. Već sam se prijavio za B licencu, primljen sam na edukaciju i više sam nego zadovoljan prijemom i radom. Kolega Leverda takođe mi pomaže da se uklopim i svima se zahvaljujem na ukazanoj šansi i povjerenju – dodao je Vučinić.

Škola FK Mornar broji 160 mališana, a grupa klinaca koji su bili u Beogradu bili su oduševljeni, što su imali priliku da igraju sa Zvezdom, a posebno protiv Voždovca, jer se taj meč igrao na krovu tržnog centra pod reflektorima, na potpuno renoviranom terenu.

-Zahvalujemo se rukovodstvu kluba, predsjedniku Nikoli Simoviću, predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću, kao i članu uprave i velikom zaljubljeniku u fudbalu, biznismenu Miću Peroviću. Za odigravanje utakmica je najzaslužniji naš bivši reprezentativac Mitar Novaković – kazao je Vučinić.

Mornar su u Beogradu predstavljali Andrej i Luka Nenezić, Nemanja Simić, Aleksandar Sotiroski, Luka Đuričković, Aleksandar Perutović, Sanel i Anel Kurbardović, Ratko Kovačević, Vuk Raspopović, Arijan Đurović, Muharem Kajić, Bogdan Kaluđerović, Julij Keilj, Bojan Drača, Strahinja Ćirović, Vojislav Popović, Danilo Kisić, Marko Karanikić, Aleksa Stojanović, Stefan Krgović, Sergej Rakočević, Maksim Karanikić, Jovan Marković, Uroš i Relja Pekić, Bogdan i Vasilije Ljutica, Ognjen Novaković, Nika Baša, Dušan Drobnjak, Danilo Marunović, Luka Masoničić, Teodor Tomašević, Lazar Bulatović, Adel Hasanagić, Jovan Boljević, Lazar Kankaraš, Nikša Lopičić, Amin Ličina, Marko Marstijepović i Mihajlo Spasojević.