Dodijeljena priznanja iz oblasti sporta za 2020. godinu

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednica Skupštine opštine Milena Božović uručili su priznanja najboljim sportistima Bara u 2020. godini.
Komisija za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta odlučila je da titulu najboljeg sportiste grada u 2020. pripadne Vladimiru Mijaču, članu Karate kluba „Bar“, koji je pored brojnih uspjeha u ovoj godini osvojio i srebrnu medalju u katama na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Budimpešti.
Za sportsku ekipu godine u 2020. proglašen je Košarkaški klub „Mornar“. Ponos našeg grada je ove godine po prvi put u istoriji, obezbijedio plasman u Top 16 fazu Eurokupa, i na taj način klub i grad pozicionirao na košarkaškoj mapi Evrope.
Cijeneći da je omladinski sport osnova za ostvarivanje vrhunskih rezultata, Komisija je ove godine izabrala deset perspektivnih sportista u šest sportskih disciplina.
Za perspektivne sportiste proglašeni su: Vukašin Cimbaljević, Maša Dragojević, Anastasija Smolović, Nina Đokić, Ivana Milošević, Danilo Vujičić, Lazar Jovović, Mia Ražnatović, Čedomir Vujačić i Lazar Vujošević.
Za najboljeg trenera u 2020. godini proglašena je Sanja Đurnić iz Atletskog kluba „Sanja“ , dok je za sportskog radnika godine proglašen Mladen Babić, profesor fizičkog vaspitanja.
Opština Bar  dodijelila i posebno priznanje za doprinos sportu posthimno Luki Macanoviću, sportskom radniku košarkaškog kluba „Mornar“.
Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević čestitao je nagrađenim sportistima i sportskim kolektivima na ostvarenim rezultatima i priznanjima u godini koja je bila puna izazova, ne samo za sport već i ostale sfere naših života.
„Opština Bar je i u ovoj godini uspjela da finansijski podrži programe sportskih kolektiva našeg grada, čime smo još jednom  potvrdili opredjeljenje da vrijedan i marljiv rad uvijek bude prepoznat i podržan sa nivoa lokalne uprave.
Očekujemo svi zajedno da će nastupajuća kalendarska i sportska godina biti sa manje izazova, kada će se publika vratiti sportskim takmičenjima,  a sportisti našeg grada nastaviti da nižu uspjehe. Opština će i u narednoj godini nastojati da obezbijedi dovoljno sredstava za podršku sportskim kolektivima, a vas najuspješnije i adekvatno nagradi.

Čestitam Vam i želim dobro zdravlje, sreću i uspjeh u nastupajućoj 2021. godini“ zaključio je Raičević.