Dodijeljene nagrade iz oblasti sporta

Najbolja sportiskinja u 2019. godini je teniserka Divna Ratković, dok je sportska ekipa godine karate klub Bar. Perspektivni sportisti su: Savo Jaredić, Ju-Jutsu klub Mornar, Bogdana Mirković, AK Sanja, Tijana Tvrdišić, ŽOK Luka Bar, Uroš Rakočević, RK Mornar 7, Matej Tomaševoć, FK Hajduk, Nemanja Jovović, Karate klub Bar, Savo Stojanović, FK Sloga, Simona Petranović, OK Galeb i Menan Softić, Kik boks klub Bar.

Trener godine je Nikola Masoničić, trener OK Galeb, a najbolji sportski radnik u 2019. godini je Nikola Vujačić.

“Ovo je prilika da se prisjetimo svih rezultata koje naši mladi sportisti u kontinuitetu postižu, da im pružimo podršku uz obavezu da nastavimo da stvaramo preduslove za unaprijedjenje i razvoj sporta sa ciljem da što više talentovanih sportista  pronadju svoju šansu u sportskim klubovima grada. Upućujem vam najsrdačnije čestitke, uvjeren da ćemo se i dogodine radovati svim vašim uspjesima koji će služiti na ponos svima nama.”-istakao je Raičević.

Pored nagradjenih, Komisija u sastavu Goran Simić, predsjednik i članovi Jadranka Perutović, Stevo Nikočević, Ilija Kovačević i Dragan Stojanović odlučila je da ove godine posebno priznanje za doprinos i razvoj fudbala u Baru pripadne Vasiliju Miloševiću, a za doprinos razvoju odbojke Dijani Vuković.

Godinu koja je na izmaku obilježila su značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu- u saradnji sa FSCG i COK-om, nakon više od 30 godina, adaptirana je atletska staza i fudbalski stadion na Madžarici, a Bar je bio jedan od domaćina najznačajnijem sportskom takmičenju ikad organizovanom u Crnoj Gori- Igre malih zemalja Evrope. Budžetom Opštine za 2020. godinu planirana su veća izdvajanja za sport, tako da će lokalna uprava naredne godine pored finansijske podrške klubovima čiji je vlasnik ili suvlasnik, pružiti i podršku ostalim sportskim klubovima u Baru u iznosu od 78.000,00 €. Sa ciljem razvoja školskog sporta i omogućavanja besplatnog bavljenja sportom, u saradnji sa nadležnim državnim organima, lokalna uprava će naredne godine sufinansirati adaptaciju školske sportske sale u Gimnaziji i izgradnju sportske sale u OŠ “Mrkojevići”.