DRAKONSKA KAZNA ZA INCIDENT NA MEČU SA CEDEVITA OLIMPIJOM

Zbog incidenta u finišu meča sa Cedevita Olimpijom, u 5. kolu ABA lige, Mornar će naredni meč u Topolici odigrati pred praznim tribinama dok će na utakmici protiv Budućnosti 30. novembra biti zatvorena “satelit” tribina (parter)!

Uz navedene dvije sankcije, Mornar je dužan da zbog incidenta plati 20,000 eura, odluka je disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića-Bekića.

Podsjetimo, na 3,6 sekundi prije kraja utakmice, domaći navijač zaletio se prema gostujućem igraču Rajanu Boatrajtu i na terenu zamahnuo prema njemu plastičnom trubom. Igrač Cedevita Olimpije nije tom prilikom povrijeđen, a sudije su ispraznile parter Topolice sa kojeg je navijač istrčao na teren, nakon što je Boatrajt uzeo loptu koju je Nidam položio na parket ne želeći da šutira jer meč već bio riješen.

Boatrajt je uzeo ostavljenu loptu, zatrčao se prema košu Mornara i zakucao nakon nakon čega je navijač utrčao na teren i okrznuo gostujućeg igrača.

Na meču protiv Zadra (nedjelja 17. ovembar, 18:00), biće otvorena samo VIP loža, gdje neće moći da bude smješteno više od 100 ljudi.

Na utakmici protiv Budućnosti (subota, 30. novembar, 20:00), biće zatvoren donji dio partera na zapadnoj tribini (“satelit” tribina).