Druga evropska pobjeda Mornara

Košarkaši Mornara još ne znaju za pobjedu u ABA ligi, ali u Evropi polako hvataju ritam – nakon pobjede nad holandskim Lejdenom prethodne sedmice Barani su večeras u “Topolici” bili bolji i od grčkog Iraklisa u 3. kolu FIBA Evropa kupa – 88:65.

Gosti iz Grčke samo su u 1. četvrtini bili ravnopravan rival. Iraklis je na startu poveo 8:0 i do sredine tog perioda održavao prednost. Tada se Mornar razigrao, topio zaostatak i prvi put poveo na minut i sedam sekundi do kraja prve četvrtine nakon trojke Marka Jeremića – 25:24.

To je, ujedno, bio i rezultat nakon 10 minuta, a onda je ostatak meča bio jednosmjerna ulica. Gosti više nijesu bili u prednosti, a Mornar serijom 7:0 na četiri minuta do kraja prvog poluvremena dolazi do 12 poena viška. – 43:31.

Rezultat na poluvremenu bio je 47:37 za Barane, koji su u nastavku bili ubjedljivi. Prednost crnogorskog tima nijednom više nije iznosila manje od osam poena, a nakon zakucavanja Vila Mozlija na minut i 38 sekundi do kraja bilo je i maksimalnih plus 25 – 88:63.

U timu ni večeras nije bilo Vladimira Mihailovića, trener Mihailo Pavićević je iz dvorane posmatrao meč, a najefikasniji je bio Nemanja Gordić sa 16 poena, 10 asistencija i četiri skoka.

Kori Dejvis je imao 15 poena, Strahinja Mićović 13, uz 10 skokova, a Trej Luis 10 poena.

Kod Iraklisa 16 poena Tonija Daglasa.

Mornar nakon večerašnjeg meča ima dvije pobjede i poraz, Iraklis sva tri poraza.