Fatos Bećiraj stiže u Mornar

Rekorder po broju nastupa u fudbalskoj reprezentaciji Crne Gore, Fatos Bećiraj novi je igrač Mornara. Kako nam je kazao sportski direktor Barana Mitar Novaković, Bećiraj će se u ponedjeljak priključiti barskom prvoligašu.

Foto: BARInfo

Fatos Bećiraj dolazi iz Dečića za koji je odigrao 18 utakmica u jesenjem dijelu sezone i postigao pet golova.

Prije 13 godina je napustio Prvu crnogorsku ligu i iz Budućnosti otišao u zagrebački Dinamo.

U karijeri je igrao još za kineski Čangčun, te Dinamo Minsk, Dinamo iz Moskve, Mehelen, Makabi Netanju, Vislu Krakov, Bnei Jehudu i kazahstansku Astanu, koja mu je bila posljednji klub prije dolaska u Dečić.

Najbolji strijelac je bio i u hrvatskom šampionatu – u sezoni 2011/2012. je postigao 15 golova. Tri puta je osvojio titulu u Hrvatskoj (2011, 2012. i 2013. godine), dva puta Kup (2011. i 2012) i jednom Superkup Hrvatske (2013).

Sa moskovskim Dinamom je 2017. godine osvojio prvo mjesto u Drugoj ruskoj ligi i izborio povratak u elitu.

Foto FSCG

Popularni Bećo je rođen 5. maja 1988. godine, a za reprezentaciju Crne Gore je odigrao 86 mečeva i postigao 16 golova. Poslednji meč u dresu crnogorske reprezentacije je odigrao 7. juna 2022. godine protiv Finske u gostima u Grupi B UEFA Lige nacija, da bi početkom novembra prošle godine objavio da završava reprezentativnu karijeru.

Debitovao je kod Zorana Filipovića protiv Italije, 28. marta 2009. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Potom je bio dio ekipe, koju su vodili Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović.

Mornar se ove sezone bori za opstanak u “Meridianbet” Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi i iskustvo rasnog napadača biće od velikog značaja. Trenutno su Barani na začelju tabele, odnosno na devetom mjestu sa 19 bodova, dva više od poslednje Iskre.