FK Hajduk dobio novo rukovodstvo: Želimo lijepu barsku priču

Najmlađi barski fudbalski klub „Hajduk“ osnovan 2009. godine nedavno je dobio novo rukovodstvo. Za predsjednika kluba izabran je Igor Kastratović, dok je novi šef stručnog štaba proslavljeno fudbalsko ime Viktor Trenevski.

Foto: BARInfo

Poslije 13 godina provedenih na čelu FK „Hajduk“ Vasilije Vasko Milošević „alfa i omega“ barskog, ne samo fudbalskog sporta je odlučio da se više posveti penzionerskim danima u koje je zakoračio početkom ove godine, završavajući svoj radni vijek kao profesor fizičke kulture u Gimnaziji „Niko Rolović“.

Vasilije Vasko Milošević
Foto: BARInfo

-„Generalno, mislim da je bilo dosta sa moje strane, ali ovdje nije kraj, idemo dalje. Čitav svoj život sam posvetio mladima i sportu, prije svega fudbalu. Svakako uživao sam u tome, a nadam se i da su moji saradnici takođe bili zadovoljni. Na klupskim sastancima sam insistirao da dođu mlađi ljudi, donesu „svježu krv“ i uspio sam u tome. Svakako ovo nije kraj mojih aktivnosti u klubu i sportu. Uvijek ću biti na raspolaganju novom rukovodstvu kad god bude trebalo, ali mislim da su moji nasljednici veoma sposobni da nastave onamo gdje je prethodno rukovodstvo stalo, pa čak urade i mnogo više, kazao je Milošević koji će u novoj upravi biti počasni predsjednik i savjetnik.

Foto: BARInfo

Novi predsjednik Hajduka je Igor Kastratović koji se biranim riječima zahvalio prethodniku, ali saopštio da ima i velike planove.

-„Čast mi je i zadovoljstvo što ću biti na čelo kolektiva kojeg je veoma uspješno svih ovih godina vodio gdin Milošević. Svakako da ne želimo da se odreknemo ljudi takvog renomea i siguran sam da ćemo i dalje imati uspješnu saradnju. Kada je o Hajduku riječ želimo da od kluba napravimo uspješnu barsku priču. Klub od osnivanja igra u Trećoj ligi, odnosno Ligi Udruženja klubova FSCG – „Jug“ i naš cilj je da Hajduk napreduje iz godine u godinu, pa zašto da ne, jednog dana bude član najvišeg fudbalskog ranga. Teška su finansijska vremena, ali prvi dani na čelu kluba mi daju za pravo da smo na pravom putu. Već tokom naredne nedjelje biće obavljena prozivka igrača i počećemo sa pripremama za novu sezonu, a već sam obavio razgovor sa 40-tak igrača koji su željni da pomognu i da zajedno krenemo u nadam se uspješnu priču, kazao je novi predsjednik Hajduka.

Nova uprava kluba je za šefa stručnog štaba angažovala nekadašnje veliko fudbalsko ime ex-yu prostora, a sada uspješnog trenera Viktora Trenevskog, dok će njegov brat Kosta biti mendžer kluba.

 

Viktor koji je prošlu sezonu proveo u ekipi Grblja je rođen 1972 godine, a pored podgoričke Budućnosti za koju je odigrao 143 meča za četiri godine, nastupao je za beogadski Partizan gdje je za tri sezone odigrao 181 utakmicu, makedonske, slovenačke i broje druge ekipe iz Regiona i Evrope.