FK Partizan: Sudije ne mogu da budu iz istog grada kao ekipe

Povodom prekinute utakmice 9. kola Lige UK FSCG “Jug” Partizan – Lovćen, odigrane u srijedu 23. novembra, barski fudbalski trećeligaš se oglasio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

Foto: BARInfo

S obzirom da smo mlad klub i da nemamo naviku da se oglašavamo povodom ovakvih događaja, moramo saopštiti činjenice vezane za derbi, odnosno što je prethodilo prekidu utakmice.

Sigurno smo jedna od ekipa koja je za primjer u dosadašnjem prvenstvu, u sportskom i svakom drugom aspektu. Postoji izvještaj delegata sa utakmice,kao i video zapis koji nedvosmisleno pokazuje šta je po srijedi. Nećemo se obazirati na gol koji je nastao nakon očiglednog faula nad našim igračem, usled čega su svi igrači stali sa igrom. Definitivno moramo skrenuti pažnju da je van svake pameti i logike da nam na utakmici u Baru protiv FK“ Lovćen“ sude sudije sa Cetinja.

Kada je riječ o prekidu utakmice,gdje naš igrač poslije dobijenog crvenog kartona lagano odguruje sudiju na putu ka svlačionici, ali to nikako ne može biti razlog za prekid utakmice, ne u Trećoj ligi Crne Gore, nego ni na Svjetskom prvenstvu koje svi sa posebnom pažnjom pratimo ovih dana. Dokaz tome su mnoštvo primjera u zadnjih nekoliko dana.

Napominjemo, da je naš igrač dobio crveni karton zbog psovke sudije, što je vjerovatno i opravdano, ali u tom slučaju crnogorsko prvenstvo ne bi dočekalo ni 3. kolo zbog broja kažnjenih igrača, kada bi se to pravilo poštovalo.

Postoji snimak utakmice koji potvrđuje sve gore navedeno, a na kraju završavamo sa činjenicom da sudije ne mogu biti iz istog grada kao i ekipe koje učestvuju u utakmici.

Sportski pozdrav
FK “Partizan” Bar