Galebove pobjede pokojnoj Jovani

OK Galeb je za vikend 08./09.12.2018. nastupio sa prvim timom u Herceg Novom u Kup utakmici protiv OK Albatros i istu započeo uz minut ćutanja i završio pobijedom.

Pionirke su nastupile u Podgorici u III kolu pionirske lige gdje su savladale Moraču i Mediteran.

Pobjede Galebovih selekcija su posvećene njihovoj bivšoj igračici Jovani Kovačević koja je nesretnim slučajem izgubila život 04.12.2018. godine. Jovana je bila član kluba sa najdužim stažom u klubu Galeb. Isticala se izuzetno vrijednim i upornim radom. Bila je svestrana tako da je često, po potrebi kluba igrala i poziciju primača servisa, libera, a u zadnje vrijeme je radila i nastupala i na poziciji tehničara.

U konkurenciji pionirki, zbog kvaliteta koji je posjedovala, bila je uvrštena na spisak reprezentacije Crne Gore. Učestvovala je u osvajanju brojnih medalja u takmičenjima mlađih kategorija u zadnje četiri godine, a u takmičarskoj 2018./19. godini, bila je priključena prvom timu OK Galeb koji uspješno nastupa u I odbojkaškoj ligi.

Galeb je ostao bez vrijednog, odanog i dobrog člana i čovjeka. Ovom prilikom se Galeb, između ostalog, zahvaljuje sportskim kolektivima koji su na razne načine izjavili saučešće klubu i porodici Kovačević. Posebna zahvalnost OK Morači čiji su predstavnici svojim prisustvom u Baru izjavili saučešće, OK Lovćenu koji je poslao telegram saučešća i OK Herceg Novom i Albatrosu čiji su predstavnici na vrlo emotivan način izrazili žaljenje povodom tragičnog događaja.

OK Galeb će ubuduće na svoj način izražavati poštovanje prema pokojnoj Jovani i njenoj porodici, o čemu će sportska javnost biti obavještavana.

Jovana, počivaj u miru i za sve što si dala za OK Galeb i odbojku, veliko ti hvala!!!