Klubovi ABA lige saglasni da sezonu treba završiti na parketu

Čelnici ABA lige i klubova održali su danas sastanak putem video linka.

Tim povodom ABA lige oglasila se saopštenjem za javnost koje prenosimo integralno:

U srijedu 22.4.2020, klubovi ABA j.t.d. lige održali su sastanak putem video linka i analizirali aktuelnu situaciju nastalu uslijed širenja virusa KOVID 19 i proglašenja pandemije, koja je dovela do suspenzije takmičenja.

U izuzetno konstruktivnoj atmosferi, uzimajući u obzir sve relevantne faktore, klubovi ABA lige su se složili da je neophodno iscrpjeti sve mogućnosti kako bi se sezona završila na terenu kada za to budu postojali svi neophodni uslovi, a u skladu sa procjenama relevantnih zdravstvenih i državnih organa.

Sa tim u vezi, primarni cilj ABA lige je da se sezona 2019/20 završi u postojećem i unaprijed postavljenom formatu.

Istovremeno, ABA liga će pratiti situaciju u vezi sa pandemijom i analizirati eventualne modele za modifikaciju takmičenja, koji bi mogli da budu primijenjeni, a o kojima će se odlučivati na Skupštini ABA lige j.t.d.

Klubovi ABA lige j.t.d. su zaključili da je zdravlje ljudi sada apsolutni prioritet i da svi subjekti (liga, klubovi, igrači, treneri, sudije…) kroz različite kampanje, treba da nastave da uzimaju aktivnu ulogu u borbi sa virusom KOVID 19.

Kao i do sada, klubovi ABA lige j.t.d. će nastaviti snažnu saradnju, konstantnu razmjenu informacija i ideja, a sve u cilju što boljeg sagledavanja situacije i donošenja najboljih mogućih odluka u interesu ABA lige“, navodi se u saopštenju.