Košarkaši Mornara dočekuju letonsku Rigu

U taboru Mornara lakše se diše poslije dvije uzastopne, sigurne pobjede, protiv Gaziantepa u FIBA Ligi šampiona 84:77 i Krke u ABA ligi, u Novom Mestu, 76:67.

U osmom kolu Lige šampiona Barani u srijedu dočekuju VEF Rigu. Pobjedom nad Letoncima Mornar bi odskočio na tabeli „C“ grupe, možda i za dva mjesta, ukoliko Gaziantep izgubi od Peristerija u Grčkoj.

Igrači crnogorskog vicešampiona puni su optimizma pred duel sa Rigom.

Naša forma je u uzlaznoj putanji. Želimo to da potvrdimo pobjedom protiv Rige. Duže smo tražili igru koja bi bila na nivou kvaliteta ovog tima i na poslednjim mečevima smo počeli da je nalazimo. Sada je vrijeme da pobjeđujemo u nizu i ostvarimo kontinuitet tako neophodan za sticanje samopouzdanja. Nakon dvije pobjede atmosfera u ekipi je, naravno, znatno bolja. Moramo da nastavimo u ovom ritmu kako bismo ostvarili ciljeve koje smo zacrtali na početku sezone”, kaže Brendis Rejli Ros.

Nemanja Vranješ polako podiže formu, baš kao i čitava ekipa.

Popravili smo, prije svega igru u odbrani. Počeli smo, zapravo, bolje da sprovodimo u djelo ono što se od nas traži. To je dalo rezultat tako da znamo kako treba da nastavimo. I ja se osjećam sve bolje nakon teže povrede i pauze, vraćam se u pravu formu tako da ću, nadam se, biti sve više od koristi timu. Protiv Letonaca moramo od podbacivanja lopte da zaigramo angažovano i ne dozvolimo bilo kakvo iznenađenje u svojoj dvorani. Očekujem našu još bolju igru nego sa Gaziantepom i još jednu sigurnu pobjedu”- optimista je Vranješ.

Utakmica između Mornara i VEF Rige u dvorani Topolica počinje u 18,30 časova. Ulaznica staje 3 eura.