Mihailo Pavićević: Krka nezgodan rival

Mornar se večeras u Novom Mestu sastaje peti put sa Krkom u ABA ligi.

U dosadašnja četiri duela Barani vode 3:1. Pobjede nad Krkom u februaru 2017. (u Novom Mestu 72:63), pa i u decembru prošle godine (u Baru 86:77) bile su prelomne za opstanak barske ekipe u ABA ligi, a u nezaboravnoj sezoni Mornara 2017/18. kada je bio polufinalista plej ofa ABA lige i šampion Crne Gore, Krka nije igrala u elitnom regionalnom takmičenju.

Pred ovaj duel trener Mornara Mihailo Pavićević je oprezan:

Krka je na domaćem terenu izuzetno nezgodan protivnik, ne samo Mornaru nego i ostalim ekipama. Ne znam zbog čega je to tako. Svi se nešto žale na dvoranu, a teren je teren. Ne znam na šta se žale, ali oni jednostavno kod kuće igraju jako dobro. Evo, ove godine dobili su i Crvenu zvezdu. Očekuje nas vrlo teška i, mislim, neizvjesna utakmica. Mi smo u usponu forme. Utakmice protiv Budućnosti i Gaziantepa u Ligi šampiona daju nam za pravo da idemo u Sloveniju sa određenom dozom optimizma, da eventualno pobjedom u Novom Mestu zadržimo priključak sa timovima iz vrha tabele. Neće to biti nimalo lak posao, jer je Krka satavljena od izuzetno kvalitetnih igrača. Moraćemo da budemo veoma koncentrisani, kako u odbrani, tako i u napadu da bismo došli do pobjede. Pogotovo u odbrani, jer oni igraju bez nekog klasičnog centra, većinu vremena u igri provode dvije četvorke i svih pet igrača su dobri šuteri, što nije lako braniti. Nadam se da ćemo i mi njima, pametnom igrom u napadu, zadati dosta problema u fazi odbrane”, kazao je Pavićević pred put u Sloveniju.

Uroš Luković se poslije kraće pauze zbog povrede koljena vratio na teren. I njegova forma je, kao i čitave ekipe, u usponu.

Ukoliko budemo igrali kao protiv Budućnosti u većem dijelu utakmice ili u posljednjem duelu Lige šampiona, što znači angažovano i strpljivo, odnosno borbeno u odbrani i mudro u napadu, možemo da donesemo kući i drugi put ove sezone bodove sa gostovanja. Decembar i januar su tradicionalno ‘naši’ mjeseci, uvjeren sa da će tako biti i ove sezone”,kaže pouzdani centar Mornara.

Utakmica Krka – Mornar u Novom Mestu počinje u 20 časova.