MLADE GALEBICE NA TURNIRU U TREBINJU

Od 27. – 29.06.2019. godine, selekcija OK Gakeb, godišta 2006. i mlađe učestvovala je na III međunarodnom Vidovdanskom odbojkaškom turniru u Trebinju. Turnir je održan u organizaciji Omladinskog odbojkaškog kluba Leotar, u konkurenciji kadetkinja i mlađih pionirki.

Organizacija i uslovi, kako u salama tako i što se smjestaja tiče, bili su na najvišem nivou. Galeb je bio smješten u Gradu Sunca u kome je Aqua park najvećeg nivoa za područje  Balkana.

U konkurenciji kadetkinja OK Morača osvojila je prvo mjesto, dok je kod pionirki pobjednik bio OOK Leotar.

Mlade galebice su zauzele četvrto mjesto, a finale im je izmaklo za nekoliko poena protiv domaćina. Iako je ovo prvi zvanični nastup mladih djevojčica, iste su pokazale zavidni kvalitet i talenat. Klub će i u buduće ulagati u mlađe selekcije, što mu garantuje sigurnu popunu  seniorskog sastava. I pored velikog prijateljstva sa domaćinom i svim učesnicima, moramo iznijeti podatak da je Galeb na turniru nastupio jedino sa godištem kako je bilo u pozivu naznačeno. U takvim uslovima realno je što nije ostvaren bolji rezultat.

Ističemo da naše djevojčice ostavile odličan utisak i da su  pobrale sve simpatije zbog druželjubivosti i u toj konkurenciji, zbog kvaliteta koji su prikazale.

U konkurenciji pionirki nastupili su Leotar, Makarska, Galeb, Velež iz Nevesinja i Rudar iz Pljevalja.

U konkurenciji kadetkinja nastupile su ekipe Leotar, Morača, Čajetina, Nikšić, Mostar, Gacko.

Sa domaćinom je dogovorena saradnja u budućnosti koja će se realizovati kroz češće susrete i turnire svih selekcija. U navedene ajtivnosti uključiće se i Morača koja je sa Galebom, zajedničkim prevozom, po prvi put boravila u Trebinju, prelijepom gradu u Hercegovini.

Ovim turnirom Galeb  je završio zvanične nastupe, a treninge nastavljuju učešćem na kampovima u Baru i kampu u Vrnjačkoj Banji.