Mornar bolji od Budućnosti u crnogorskom derbiju

Košarkaši Mornara savladali su Budućnost u „Topolici“ 100:92 , u odloženom meču 23. kola ABA lige. Barani su tako zadržali šanse za plasman u plej-of, dok su Podgoričani prepustili prvo mjesto Crvenoj zvezdi, koja je slavila protiv Cedevite Olimpije u gostima 89:72.

foto: ABA liga

Budućnost je sjajno odigrala uvodnu dionicu, pa je sredinom tog dijela igre imala sedam poena viška 14:7. Nakon poena Ivanovića, Podgoričani su prvi put stekli dvocifrenu prednost (26:16), a nakon 10 minuta igre imali su plus 13 – 31:18.

A onda je u drugoj dionici viđena rafalna paljba domaćina. Jeremić i Lazić su ubacili kombinovano tri trojke, pa je Mornar prišao na 36:29. Malo po malo Barani su topili prednost, da bi Nidam sa dvije trojke, te Pulen košem nakon ofanzivnog skoka do odmora donijeli preokret 57:55.

Mornar je sa dobrom igrom nastavio i na startu nastavka. Barani su poveli sa 65:57, a ubrzo nakon toga i sa 69:59 i tu prednost održavali do završnice tog dijela. Budućnost je prepolovila minus, ali su Gordić i Smit donijeli devet poena prednosti uoči posljednje četvrtine.

U prva tri minuta posljednje dionice dominirao je Pulen. Ubacio je osam poena (dvije trojke) i odveo svoj tim do ubjedljivih 92:75.

Budućnost je reagovala nakon toga, trojke su ubacili Danilo Nikolić, Kobs i Dela Vale za minus šest 96:90, tri i po minuta prije kraja. Kod tog rezultata „plavi“ su prokockali dva napada, što je kaznio Smit, pa je Mornar rutinski priveo meč kraju.