Mornar će se sportski boriti

Fudbaleri Mornara imali su najslabiji učinak u jesenjem dijelu prvoligaškog takmičenja. U 19 kola osvojili su svega 9 bodova i zauzimaju posljednje, deseto mjesto na prvoligaškoj tabeli. Znaju u barskom klubu da ih čeka težak zadatak sa malim izgledima da izbjegnu najgore, odnosno selidbu u niži rang takmikčenja, ali pokušaće da poprave učinak u nastavku šampionata.

„Probaćemo da se sportskom borbom izborimo za bolje rezultate u drugom dijelu sezone. Teška je finansijska situacija, poznato je i da smo jesenas igrali kao domaćini van Bara i to je bio veliki hendikep za našu ekipu. Medjutim, uspostavili smo dobru saradnju sa Petrovcem, pa ćemo u proljećenjem dijelu veći broj utakmica kao domaćini igrati na njihovom Stadionu pod Malim brdom. Inače, uveliko se radi na rekonstrukciji svlačinoca na Topolici i atletskoj stazi, a i teren je uključen, jer će Bar biti jedan od domaćina Igara malih zemalja, a svi ti radovi treba da budu završeni do 19. maja. Opština i Fudbalski savez Crne Gore uključili su se maksimalno oko finansiranja tog projekta, tako da doleze bolji dana i za barski fudbal“, ističe prvi čovjek FK Mornar Nikola Simović.

Barski fudbaleri počeli su pripreme za drugi dio prvenstvene trke 11. januara a stiglo je nekoliko pojačanja medju njima i Ivan Delić, nekadašnji igrač Budućnosti, Mogrena i Lovćena i bivši reprezentativac.

„U redove našeg kluba došao je i doskorašnji Ulcinjanin Renaldo Rudović, kao i Vlahović iz omladisnkog pogona Sutjeske.Tražimo još jednog vezonog igrača i napadača. Odigrali smo prijateljski meč sa Adriom i izgubili minimalnim rezulatom, 28. januara u 13 sati sastaćemo se na Topolici sa Iskrom, 1. februara, takodje od 13 časova, ugostićemo u Baru tim Petrovca , a 10. februara naš gost biće Radnik iz Bijeljine. Pod vodjstvom iskusnog stručnjaka Gorana Milojevića, nekadašnjeg asa Crvene zvezde, prvotimci vrijedno treniraju i naša očekivanja su da će biti puno uspješniji u nastavku Telekom Prve crnogorske lige“, kazao je za Radio Crne Gore Nikola Simović, prvi čovjek barskog prvoligaša.