Mornar dočekuje Igokeu

Sa Igokeom iz Laktaša Mornar ima izjednačen skor u ABA ligi, po tri pobjede i poraza, s tim da je šampion Bosne i Hercegovine oba puta slavio u prošloj sezoni, a vicešampion Crne Gore, oba puta u pretprošloj.

Prva dva zvanična duela između dvije ekipe bila su krajem septembra 2016. i to u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. U Laktašima je bilo 71:69 za Igokeu, a u Baru 83:60 za Mornar, pa su Barani otišli u grupnu fazu Lige šampiona u kojoj se takmiče i ove sezone.

Mihailo Pavićević još ne može da računa na Nemanju Vranješa, očekuje težak duel, ali vjeruje u svoj tim

„Ove godine u ABA lige ne možemo rivale da dijelimo na lake i teške, svi su napravili dobre ekipe, svi su se pojačali, što je potvrdilo i prvo kolo. Znači, nema favorita, svaka utakmica je posebna priča. Mi smo u prvom kolu ostvarili veliku pobjedu u Zagrebu, jer svaka pobjeda u gostima je velika, ali, kao u tenisu, taj brejk treba potvrditi. Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv Igokee. Ona je, kao i mi, sastavljena od veoma iskusnih, provjerenih igrača koji znaju da igraju. U prvom kolu bili su “na loptu” protiv Partizana. Bićemo maksimalno fokusirani i ozbiljni sa dovoljnom dozom respekta prema rivalu, ali i vjerom u sebe. Imamo dovoljno razloga da vjerujemo u svoje mogućnosti, jer smo ove godine napravili ekipu za respekt, sastavljenu od vrlo dobrih, iskusnih igrača. Istina, vrijeme nije radilo za nas, još uvijek nismo odradili zajednički trening, iz objektivnih razloga. Vranješ je još van trenežmnog procesa, a Nidam je poslije Zagreba otputovao kući pošto je dobio kćerku. Svi smo radosni zbog tog najljepšeg događaja u životu jednog čovjeka. Odsustvovao je nekoliko dana, ali znamo kakav je profesionalac i da će spremno dočekati duel sa Igokeom“, kaže Pavićević.

I Sead Šehović očekuje težek meč, ali i pobjedu svog tima.

„Očekuje nas težak meč sa Igokeom. Ove godine napravili su veoma dobar tim, igraju dobro, što pokazuje i duel iz prvog kola. Mi smo ostvarili bitnu pobjedu na startu, dočekaćemo ih puni samopouzdanja pred domaćom publikom.  Nadam se da ćemo biti na svom nivou i upisati još jednu pobjedu“, ističe Šehović.

Igokeu očekuje puna dvorana, a barsku publiku neki noviteti u “Topolici”, od semafora poput onog u NBA dvoranama do “čilidersica”. Ulaznica staje 3 eura.

Utakmica Mornara i Igokee počinje u 20 časova.