Mornar u jakoj grupi Lige šampiona

Košarkaši Mornara ostvarili su primarni cilja na početku sezone. U dvomeču sa Benfikom obezbijedili su plasman u FIBA Ligu šampiona. Barani su slavili u Lisabonu sa 96:68, a kući su poraženi sa 82:71.

„Znam da je ovo dvomeč, da se sabiraju poeni, ali ne volim da gubim utakmice. Nema razloga da ovako uđemo i da smatramo ovo pobjedom. Jesmo prošli, ali smo izgubili meč. Čestitam igračima zbog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, to nam je bio cilj. Iskreno, znao sam da ću imati najteži zadatak da pripremim tim za drugu utakmicu, nakon odličnog izdanja u Lisabonu”, rekao je Mihailo Pavićević i nastavio:

„Igrali smo samo prvu četvrtinu, kada je intenzitet bio jak. Posle toga sam pokušao da koristim igrače sa klupe, da odmorim nosioce i one koji nisu bili spremni, zbog čega smo izgubili ritam u užasnoj drugoj četvrtini. Dali smo krila rivalu, Benfika je vidjela da ima šansu da stigne do pobjede, a mi smo čuvali prednost iz prvog meča. U drugom poluvremenu smo uspjeli da se vratimo u meč, ali ne i da napravimo preokret. Iskreno se nadam se da će moji igrači nešto naučiti iz ovoga”.

Mornar će u FIBA Ligi šampiona igrati u izuzetno jakoj grupi C, a rivali će biti Brose Basket (Nemačka), VEF Riga (Letonija), Nimburk (Češka), Gacijantep (Turska), Tenerife (Španija), Peristeri (Grčka) i Nižnji Novgorod (Rusija).

„Spisak učesnika u našoj grupi govori za sebe. Brose je bivši evroligaš, Tenerife je stalno u vrhu španske lige, a i sve ostale ekipe su izuzetno kvalitetne. Ambicije su nam da idemo što dalje. Vrijeme nam ne ide na ruku, ali je dobro što do početka Lige šampiona imamo više od deset dana i nadam se da ćemo podići nivo igre. Prije toga nas čeka start veoma jake ABA lige, siguran sam da ćemo kad se kompletiramo i uđemo u željeni ritam biti konkurentni svima”, naglasio je Pavićević.

Prvo naredno iskušenje, košarkaše Mornara očekuje 5. oktobra kada gostuju Ciboni u prvom kolu ABA lige. Takmičenje u FIBA Ligi šampiona, počinje deset dana kasnije.