Najbolji basketaši regiona ponovo u Baru

Nakon dvogodišnje pauze internacionalni 3×3 turnir ponovo stiže u Bar – treća stanica 3×3 Montenegro 2K22 je grad košarke na jadranskoj obali.

Foto: CdM

Poslije mečeva za pamćenje na takmičenjima u Baru 2017, 2018. i 2019. godine ljubitelji basketa u moći će i ovog ljeta da uživaju u okršajima najboljih ekipa iz regiona i Crne Gore, na četvrtom internacionlanom turniru pod Rumijom, koji nosi naziv „Bar 2K22“.

3×3 Montenegro i Bar dočekivali su i ranije najbolje svjetske ekipe ovog mladog olimpijskog sporta, poput Novog Sada, koji je sa Dušanom Bulutom i Dejanom Majstorovićem osvojio titulu 2018. godine. Timove iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, između ostalih domaćih sastava, ugostiće barski G-unit, koji je u sjajnoj formi. Mijović, Milošević, Dabanović i Vujadinović, sa četiri osvojena turnira u nizu ove sezone, imaju ambiciju da odbrane pehar iz 2019.

„Mi uvijek imamo najveća moguća očekivanja. Ne stvaramo sebi pritisak, već jednostavno želimo da se takmičimo sa najboljima. Turnir u Baru će biti jak, dolaze ozbiljne ekipe iz regiona i najbolje iz Crne Gore, tako da očekujem veoma lijepu atmosferu. Mi ćemo dati maksimum, pokazati poštovanje prema svakom protivniku, i vidjeti za šta će nam to biti dovoljno na kraju. U dobrom smo ritmu, uživamo, što je najvažnije u svemu, a ako nas neko pobijedi pružićemo mu ruku i čestitati“ kazao je član G-unit-a, Marko Mijović, najbolji igrač drugog turnira 3×3 Montenegro 2K22 sezone u Pljevljima.

Mečevi će se igrati na Šetalištu kralja Nikole, u blizini „I Love Bar“ totema, u utorak, 2. avgusta, od 16 sati. Od 16 ekipa sa specijalnim pozivnicama 10 ima mjesto direktno u grupi, dok će se preostalih šest sastava kroz kvalifikacije boriti za glavni žrijeb. Po dva najbolja tima iz četiri tročlane grupe igraće u nokaut fazi turnira, čiji je nagradni fond 3.000 eura.

„Vjerujemo da će atraktivna lokacija, na samoj obali mora, dati posebnu draž našem trećem turniru u sezoni. Očekujemo da će mečeve pratiti veliki broj gledalaca, pogotovo jer je turistička sezona u jeku, ali i zbog velike popularnosti košarke i basketa u Baru. Mnogo je razloga da u utorak veče budete na Šetalištu, a glavni je upravo najbolji basket u regionu“ pozivaju sve na druženje iz 3×3 Montenegro ogranizacije.

Sve je spremno za nastavak sezone, koja je počela 15. jula u Golubovcima, potom se basket karavan preselio u Pljevlja prethodnog petka i subote, a na oba turnira slavio je G-unit.