Pobjeda Mornara u primorskom derbiju

Mornar je povratak u elitni rang crnogorskog fudbala obilježio pobjedom u primorskom derbiju – sastav Slavoljuba Bubanje na startu 16. izdanja Telekom 1. CFL savladao je Petrovac u gostima (1:0).

Junak pobjede bio je Petar Sekulović, koji je Baranima donio prvi trijumf nad ,,nebo-plavima“ poslije sedam godina.

Petrovac je bio bolji u prvom poluvremenu, imao ofanzivnije namjere od primorskog rivala, čemu svjedoče dvije prilike u uvodnih 20 minuta.

U 15. je Adnan Bašić proigrao Nikolu Zvrka, koji je sa pet-šest metara poslao loptu pored suprotne stative.

Bašić je u centru pažnje bio i pet minuta kasnije, kada je sa 15 metara spretno šutirao u donji desni ugao gola Mornara, ali je Lazar Baltić dobro intervenisao.

Barski tim je izdržao blagu inicijativu domaćina, a onda u finišu zaprijetio – Marko Ćetković je pokušao iskosa sa desne strane, Ljubomir Đurović bio na pravom mjestu.

Bio je to uvod u situaciju koja je promijenila tok meča. Andrija Kaluđerović je u 45. minutu sprintao po desnoj strani, Zoran Mikijelj ga na 40 metara od gola grubo faulirao u namjeri da zaustavi kontru, a sudija Nikola Dabanović defanzivcu ,,nebo-plavih“ pokazao direktan crveni karton.

Odluka renomiranog crnogorskog sudije uzburkala je strasti pod Malim brdom – stručni štab domaćih ušao je na teren burno protestujući, a žestoko je negodovala i publika.

Dabanović se, naravno, nije predomislio. Mikijelj je prije vremena morao u svlačionicu, što je nagovijestilo drugačiji odnos snaga u nastavku.

Poslije 12 minuta promijenio se i rezultat. Dejan Pepić je sjajno u šesnaestercu pronašao Petra Sekulovića, kojem je ostao lakši dio posla – namjestio se i poslao loptu iza leđa Đurovića.

Trener Petrovca Nenad Vukčević bacio je sve karte na ofanzivu, ali su ,,nebo-plavi“ ostali na nuli.

Rezultatski razočaravajuća premijera za Petrovčane, čija je namjera da ove sezone budu daleko od zone baraža…

– Mnogo je teško pričati ovako ,,vruće glave“, bolje da ne kažem ono što mislim. Čestitam mojim momcima, u prvom poluvremenu smo imali totalnu dominaciju, a onda je jedna situacija za ,,no comment“ odredila utakmicu. Pokušali smo da budemo ravnopravni sa igračem manje, ali smo iz kontre primili gol, a potom sve dali na napad. Igrači su dali posljednji atom snage i ako ovako budemo igrali u nastavku sezone onda nema razloga da brinemo – rekao je trener Petrovca Nenad Vukčević.

Strateg Barana Slavoljub Bubanja nije pobjedi ,,gledao u zube“.

– Najvažnija su tri boda. Petrovac je ušao napadački od prvog minuta, dok kod nas nije bilo tečne igre. Smatram da nije presudio crveni karton, već to ko je prvi pogriješio. Čestitam momcima. Igraćemo u nastavku mnogo bolje nego večeras, nekoliko naših igrača je prvi put u Prvoj ligi.