Poraz Mornara na „Topolici“

Budućnost je u seriji! Šampion je nakon pobjede protiv Petrovca i Rudara, lako savladao i večeras Mornar na “Topolici”(3:0), čime je pokazao da je konačno uhvatio pravi ritam i da je u formi, koju je dugo čekao.

U sjajnom ambijentu, pred punim tribinama, gdje je Budućnost imala značajnu podršku “Varvara”, publika je bila i za svake ograde, pa se ne pamti da je jedan meč na “Topolici” izazvao takvu pažnju. Ali, sve to kao da je sputalo domaćina.

Mornar nije bio na nivou svojih partija ove sezone u prvom poluvremenu, ali je nevjerovatnim početničkim greškama “častio” rivala da dođe do bodova, a utisak nije popravio ni totalnom dominacijom u drugih 45 minuta. Prvo je Raičković sa centra lobovao istrčalog Baltića, da bi zatim dva puta odbrana bila daleko od nivoa Prve lige, što je Budućnost iskusno kaznila.

Naime, već u trećem minutu Raičković je sa gotovo centra kaznio istčalog Baltića, koji se nakon četiri meča vratio na gol, ali nakon skupe greške protiv Rudara, nije imao dobar povratak.

Domaćin je trebao da odgovori, ali se dosta mučio, a najviše zahvaljujući sjajnom štoperu Adžiću, domaćin nije mogao da priprijeti. Ali, u 16.minutu domaćin je dočekao zicer, nakon akcije Ćetkovića i sjajne asistencije Guzine, Grbić je imao mogao do gola, ali je mlako šutirao, pa je to bio lak plijen za Dragojevića. Već u 22.minutu bilo je jasno u kojem smjeru ide meč – Terzić je ubacio loptu, odbrana nakon prekida bila statična, a Raspopović zakucao za 0:2.

Mornar je imao šansu u 34.minutu, kada je Adžić na ivici šesnaesterca srušio Grbića, a iz slobodnjaka Bugarin je šutirao tik iznad prečke. I, baš u momentu kada se činilo da i pored dva jeftino primljena gola Barani se neće predati, dogodio se detalj u odbrani Mornara, koji je pokazao razliku u klasi. Igrao se 36.minut kada je Raspopović gotovo kod kornera uspio da dobije duel sa dva defanzivca Mornara, Terzić nije uspio da završi akciju, Stevanović je sa gol crte pokušao da spriječi gol, ali je samo asistirao Ivanoviću, koji je sa metar lako ugurao loptu za 0:3. To je bio signal da Mornaru prijeti debakl, a pred odlazak na odmor, Guzina nije znao da zicer pretvori u gol i koliko toliko popravi utisak 45 minuta za zaborav.

Već tada znao se pobjednik, ali trener Mornara na poluvremenu pokušao sa trostrukom izmjenom (ušli Bađi, Pepić i Škrijelj) da probudi svoj tim i kako tako odgovori razigranom šampionu. Barani su nakon izmjena, istina, djelovalo bolje, znatno opasnije, a nakon dva pokušaja Grbića, Bađi je imao dobru šansu u 63.minutu. Odmah zatim nakon serije driblinga Škrijelja, pokušao je i Kaluđerović sa ivice kaznenog prostora, ali je bio prilično neprecizan. Serija napada domaćih nastavila se i u 70.minutu. Ali, najbolju šansu imao je Škrijelj dva minuta kasnije, nakon sjajnog prodora Sekulovića, međutim lopta je završila tik pored gola. Budućnost je čekala šansu da i iz kontre ugrozi rivala, dok je Mornar pravio sve veći pritisak, a velike šansu imali su Pepić, koji je bio izblokiran, te Sekulović, kojem je Dragojević uhvatio “živu” loptu, da bi na kraju šansu imao i Vukmarković. Šampion je brojne promašaje Mornara mogao da kazni, ali Kordić je loše reagovao, nakon vrhunske asistencije Ivanovića u 82.minutu, a u samom finišu i Ivanović je mogao do gola…