Reagovanje OK Galeb povodom odluke Odbojkaškog saveza CG

Prenosimo dopis OK Galeb povodom odluke OSCG da ne proglase perspektivnim članove kluba, Nevenu Vukčević i Vukašina Cimbaljevića.

 

“Upravni Odbor OK Galeb na sjednici održanoj 07.12.2019. godine odlučio je da Vam se obrati, a povodom vaše odluke da ne proglasite perspektivnim članove našeg kluba, Nevenu Vukčević i Vukašina Cimbaljevića.

Sportistima koje ste proglasili perspektivnim iskreno želimo uspjeh u karijeri i životu. Oni nisu bili predmet rasprave na pomenutom sastanku, niti će biti. Vaša odluka je neobjašnjiva, s tim prije što je priznjanje dobila bivša odbojkašica našeg kluba, a koja nije imala ni jedan predlog, pa čak ni od svog sadašnjeg kluba. Naša igračica Nevena Vukčević, koliko imamo saznanja imala je 10-12 predloga i to od klubova i trojice selektora. Svojom odlukom ste, kao namjerno, izazavali poremećaj odnosa u našem klubu i šire, a što se tiče sportista naš stav je poznat i potvrđen, da ovom reakcijom ne stajemo ni na čiju stranu jer su oni uzorni sportisti i ljudi.

Iskreno reagujemo, jer ne bismo željeli da se ubuduće donose ovake i slične odluke koje narušavaju odnose u odbojkaškoj porodici Crne Gore. Ne želimo vjerovati da je to bio cilj Vaše odluke.

Gospodine predsjedniče, pitamo Vas kao profesionalca naše odbojke, po kojim kodeksima i normativnim aktima OSCG ste bas vašom zaslugom donijeli odluku koja je direktno uperena protiv interesa OK Galeb i naših sportista?

Svima je jasno da i vi i članovi Vašeg Upravnog odbora sigurno znate da su pomenuti članovi našeg kluba najperspektivniji u 2019. godini. A koliko su perspektivni, dokazuje i činjenica da su oboje na meti poznatih klubova iz Srbije.

Pitamo Vas kako to da ovoga puta, kod donošenja odluka o najboljim i perspektivnim, niste uvažili brojne predloge klubova i selektora koje ste Vi i Odbor imenovali?

Znači li to da su  Galeb, klubovi i selektori, odradili neki nečasni posao? Ako imate takve podatke, pozivamo Vas da to objavite javno.

Da li ovakav presedan znači da se ne vjeruje nikome, da se sumnja u stručnost velikog broja ljudi u našoj odbojci i da ćete samo Vi  ubuduće biti garant razvoja odbojke u Crnoj Gori?

Gospodo iz vrha OSCG, ovim putem Vas obaveštavamo da će i pored neviđene nepravde, klub  nastaviti sa još jačim i upornijim radom, a na dobrobit odbojke Crne Gore i naših 250 članova. Naša odluka je i to da nastavljamo kao i do sada korektnu saradnju sa organima Saveza, s tim što niko ne može očekivati da ne mislimo svojom glavom i da ne štitimo interese svojeg kluba i njegovih članova.

Spremni smo, gospodo, da o ovim i drugim  temama uvijek, konstruktivno i sportski u opštem cilju, razgovaramo bez loših namjera.

Planiramo ovih dana održati Skupštinu kluba, koja će donijeti određene odluke o zaštiti interesa našeg kluba i sportista u budućnosti.

O našim stavovima povodom navedenog problema, koji ničim nijesmo izazvali, obavijestićemo sportsku i odbojkšku javnost CG i Ministarstvo Sporta,” navodi se u saopštenju OK Galeb.