Renoviran košarkaški teren OŠ „Blažo Jokov Orlandić“

Bar je juče dobio najmoderniji otvoreni basket teren u Crnoj Gori i jedan od najboljih u regionu!

Riječ je renoviranom terenu OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ koji je ograđen, opremljen supermodernim koševima, specijalnom Bergo podlogom, mini tribinom i prostorijom za inventar.

Iza ove vrijedne investicije stoje reprezentativac Crne Gore u streetball basketu Marko Dabanović i njegov prijatelj, takođe veliki ljubitelj “kraljice igara” Sergej Perić.

U skladu sa vrijednošću ovog sportskog objekta kojim će se dičiti grad pod Rumijom, na otvaranju terena viđen je spektakl na kojem su, uz prisustvo bivših i sadašnjih asova Mornara, revijalne utakmice odigrali košarkaši Mediterana, crnogorskog šampiona u pionirskoj konkurenciji, a potom i najbolja 3×3 ekipa u Crnoj Gori G Unit protiv brižljivo odabranog tima barskih rekreativaca među kojima je bio i gradonačelnik Bara Dušan Raičević.

Meč barskih rekreativaca u čijim su redovima bili mahom bivši košarkaški asovi iz Bara, nažalost G-Unita, odigran je na dva koša pa je epilog „okršaja“ bio po mjeri penzionisanih majstora „kraljice igara“.

Između meča pionira i veterana, kako i priliči košarkaškim spektaklima, održano je takmičenja u šutiranju za najmlađe kao i niz drugi prigodnih igrica koje je majstorski vodio Matija Milačić iz televizije 777.

Priliku da prvi odigraju meč na novootvorenom terenu imali su pioniri Mediterana, aktuelni šampioni Crne Gore, podijeljeni u dva tima i to nakon što su se fotografisali sa asovima starijih kolega iz Mornara.

“3×3 basket postaje olimpijski sport naredne godine, u velikom je usponu i mi smo željeli da ovim terenom damo zamajac razvoju ovog divnog sporta u našem gradu, s obzirom da je i najbolji streetball tim u Crnoj Gori upravo iz Bara. Ujedno, radujemo se što će na ovom, zaista izuzetnom terenu košarkaške vještine sticati učenici OŠ Blažo Jokov Orlandić među kojima sigurno ima talenata koji će u budućnosti dodatno povećati košarkaški ugled našeg grada”, prokomentarisao je nakon otvaranja turnira Dabanović.

Teren će u period školske nastave koristiti samo učenici OŠ Blažo Jokov Orlandić dok će van tog perioda i u ljetnjim terminima on biti na raspolaganju asovima 3×3 basketa.

“Planiramo da upravo na ovom terenu organizujemo mnogo turnira a naravno biće korišćen u periodima kada je slobodan i za treninge i sparing duele. Podrazumijeva se, nećemo se miješati u izbor discipline, ko voli nek igra na dva a kome više prija pod jednim košem”, dodao je uz osmjeh Dabanović, uz opasku da prestižni barski 3×3 satelit zadržati staru lokaciju na Kraljevskoj plaži.