Uručene nagrade najboljim sportstima i sportskim kolektivima

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uručio je danas nagrade najboljim sportstima i sportskim kolektivima u 2018. godini.

Komisija za dodjelu godišnjeg priznanja u oblasti sporta je za najbolju sportsku ekipu u 2018. godini proglasila Košarkaški klub „Mornar’’, koji je godinama u vrhu crnogorske košarke, a predhodne godine je odskočio organizacijom i sjajnim rezultatima, ali i istorijskom titulom prvaka Crne Gore i plasmanom u polufinale regionalne ABA lige.

Za najbolju sportistkinju u 2018. godinu, odlukom Komisije, izabrana je Vasilisa Bujić, dok je Nemanja Vranješ, član Košarkaškog kulba „Mornar“ izabran za najboljeg sportistu.

Za perspektivne sportiste su proglašeni: Tamara Vukoslavčević, Luka Barjaktarović,  Armin Kolar, Balša Živanović, Nevena Vukčević, Ognjen Vojvodić, Vasilije Perišić , Jovana Milić, Jovana Milić, Ognjen Kuzmanović, Anabela Mujović, Dragan Đurašić i Amir Papazi.

Za najboljeg trenera u 2018. godini proglašen je Mihailo Pavićević iz Košarkaškog kluba ’’Mornar’’. Zaslužni sportski radnik Bara za 2018. godinu je Nenad Vujanović, predsjednik Upravnog odbora Ženskog odbojkaškog kluba ’’Luka Bar’’

Predsjednik Raičević je čestitao nagrađenim sportistima i sportskim kolektivima na uručenim priznanjima i istakao da je Bar prepoznat kao grad sporta koji je iznjedrio veliki broj vrhunskih sportista koji su najbolji ambasadori našeg grada te da se nada da će oni i u narednom periodu nastaviti da ostvaruju dobre rezultate, na zadovoljstvo i ponos svih sugrađana.

„Lokalna uprava će i dalje stvorati uslove za unaprijeđenje bavljenja sportom na način što ćemo kontinuirano ulagati sredstva u sportsku infrastrukturu, ali i značajno pomoći sportskim kolektivima našeg grada kako bi na domaćoj i međunarodnoj sceni ostvarili dobre rezultate“ kazao je Raičević prilikom uručivanja današnjih priznanja najboljima.

Komisija za dodjelu godišnjeg priznanja u oblasti sporta je radila u sastavu: predsjednik Tanja Spičanović i članovi: Zorica Đukić, Branislav Nenezić, Ilija Kovačević, Nemanja Janković i sekretar Stevo Nikočević.