Zlata vrijedna pobjeda košarkaša Mornara

Duel 16. kola ABA lige između Mornara Barskog zlata i Cibone pripao je barskim košarkašima. Barani su slavili sa 83:81.

Večeras su u dvorani “Topolica” košarkaši  Mornara nakon pet uzastopnih poraza ostvarili veoma važnu pobjedu , koja će im omogućiti mirniji nastavak sezone. A do nje nisu lako došli.

Polovinom prve četvrtine Barani su prvi put poveli 12:10, a do kraja došli do dvocifrene prednosti 26:15. U tom periodu veoma dobru partiju pružio je centar  Mornara, Antonio Vranković sa 11 poena i 3 ofanzivna skoka.

Puno grešaka na obje strane obilježio je veći dio drugog kvartala. Barski košarkaši nijesu uspjeli da iskoriste lošu igru gostiju i povećaju prednost koja je u većem dijelu ipak bila dvocifrena. Zagrepčani su bolje odigrali završnicu i na minut i po do kraja stigli do 5 poena zaostatka. Na poluvremenu je bilo 42:36.

Foto: BARInfo

Poslije četiri i po minuta treće dionice Mornar ponovo dolazi do dvocifrene prednosti 53:42. Gosti su do kratke pauze uspjeli da smanje zaostatak na osam poena – 64:56

Prava drama viđena je u poslednjem kvartalu čiji su uvodni minuti pripali košarkašima Cibone koji su napravili seriju od 10:0  i  poveli sa 66:64. Uspio je Mornar da trojkama Glasa pa Rasela povrati minimalnu prednost. U nastavku su se ekipe smjenjivale u vođstvu. Na 18 sekundi do kraja Rasel pogađa za dva uz faul i dodatno bacanje koje Mornaru donosi prednost od tri poena 81:78. Nakon faula košarkaša Mornara, Perasović pogađa oba slobodna bacanja za 81:80. Ponovo su košarkaši Cibone napravili faul nad Raselom koji je bio precizan sa linije za slobodna bacanja – 83:80. Tačku na meč mogao je da stavi Kristijan Džons koji je promašio oba penala.

Foto: BARInfo

Rasel koji se protiv Cibone oprostio od barskog tima i karijeru nastavlja u Galatasaraju je sekund i po prije kraja napravio faul nad Perasovićem. Igrač Cibone je pogodio prvo slobodno bacanje, drugo namjerno promašio da bi nakon ofanzivnog skoka imao zicer za produžetak, ali je srećom po Mornar lopta izašla iz obruča.

Najefikasniji u ekipi Mornara bio je Marko Pecarski  sa 18 poena i 12 skokova. Antonio Vranković i Gregor Glas su postigli po 17, a Deron Rasel 15.

Kod gostiju Aleksandar Aranitović je dao 22 poena, Baković 14 i Perasović 12.